Registracija    Početak
  Sjenica Forum > Društvo > Politika
Trenutna Tema Bog, Bosna i Bosnjaci
 Korisničko ime Zapamti me
 Lozinka  
Sjenica Kalendar FAQ Pretraga Registracija
  Politika Bavite se vi s njom, ako ne želite da se ona bavi sa vama... 
Odgovori
Stranica 1 od 5 1 2 3 4 > Zadnja »
Komentari u Temi: Bog, Bosna i Bosnjaci
 Novi komentari 30-12-2009 02:47 | Pregledi: 5920 | Odgovori: 88 | Rejting Teme: 5 : Odlično #1 
Član
Korisnicki RangKorisnicki Rang

Registrovan: 30.12.09
Komentari: 19
Upozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja Korisnika
Bog, Bosna i Bosnjaci
Pozdrav i selam svima, prvi put sam na forumu, reko da pojacam politiku jednom temom.

Bog, Bosna i Bosnjaci

Biti istinski nacionalni Bosnjak znaci imati, narodni, nacionalni i teritorijalni identitet koji se manifestuje kroz pripadnost zemlji Bosni, narodu bosnjackom, kroz bosnjacki jezik, kulturu, tradiciju, itd... znaci pripadati necemu sto istinski, kako kroz geografiju tako i istoriju, duhovno i svjetovno povezuje, zblizava i unapredjuje.

Ogromna vecina Bosnjaka nema izgradjen nacionalni identitet iz razloga sto se taj identitet izvlaci iz identiteta naroda i drzave.

Ako znamo da je proslost ta koja odredjuje identitet a znamo kako su u proslosti, bar u zadnjih 600 godina, Bosnjaci zivjeli pod okupacijom, znaci u tudjim drzavama i da su sto milom sto silom svrstani u razlicite religije koje su im nametnute od strane okupatora, kako Turaka tako i susjednih i jezicki slicnih naroda, onda nije cudo da nemaju izgradjen narodni identitet. Visevjekovna okupacija je uz pomoc uvezenih semitskih religija ( Islam, Krscanstvo i Hriscanstvo ) od jedinstvenog bosnjackog naroda izfabrikovala tri posebna naroda, tzv. bosanske Srbe, tzv.bosanske Hrvate i tzv.bosanske Muslimane.

Geografski identitet je spoznaja naroda da mu pripada odredjena teritorija koju on naslijedjuje od predaka da bi je ustupio u naslijedje potomcima. Obzirom da Bosnjaci jos nemaju u potpunosti definisan i afirmisan narodni identitet nije ni cudo da nemaju svijest o svom geografskom identitetu. Domovina je zemlja jednog naroda, njegova bastina na kojoj zivi i koju brani od tudjina.

Drzava nije domovina, drzave dolaze i odlaze a zemlja, domovina, otadzbina i narod na njoj ostaju i opstaju. Bosnjaci kroz istoriju nisu uspjeli da ostanu i opstanu na velikom dijelu svoje domovine, zemlje Bosne, pa im je zbog toga i toliko stran domovinski, otadzbinski, geografski identitet.

Biti "nacionalni" Bosanac i Hercegovac znaci imati BiH drzavljanstvo ( pasos ) i pripadati necemu sto je bar za sada svacije i nicije a ponajmanje bosnjacko. Nacionalna svjest i pripadanje naciji je jace i vaznije od zivljenja u odredjenoj drzavi. To nacionalnim Bosancima i Hercegovcima, iz njima samo poznatih razloga nije jasno. Nacionalno bosanstvo i hercegovstvo je hibrid koji se pokusava podmetnuti Bosnjacima umjesto originalnog, izvornog, nacionalnog bosnjastva.

Biti nacionalni Musliman znaci pripadati Ummetu i boriti se za Kalifat sto u prevdu znaci biti arapski nacionalista. To za Bosnjake znaci boriti se za nesto sto je tudje i zrtvovati sebe i Bosnu za interese arapskog nacionalizma i ekspanzionizma. Muslimanstvo i pripadnost Islamu su surogat iz kojeg su Bosnjaci crpili svoj narodni identitet i cuvali razlicitost od njima slicnih a susjednih naroda ne sluteci da se tako odricu sami sebe i svoga istorijskog prava na zemlju Bosnu. Na tim premisama su nacionalni Bosanci i Hercegovci instalirali krilaticu da je Bosna i Srpska i Hrvatska i muslimanska. Time su Bosnjaci pristankom svojih muslimana ne samo izbaceni iz bosanskog politickog zivota vec istovremeno i ostali bez prava na zemlju Bosnu.

Sloboda Bosne i izgradnja bosnjacke drzave Bosne na cijelom njenom teritoriju je jedini bosnjacki imperativ. Samo pod tim uslovom, znaci, slobodna bosnjacka drzava Bosna i Bosnjaci ce biti slobodni. Ova premisa nema alternative sto znaci da se Bosnjaci moraju bezuslovno i odmah okrenuti sebi, svojoj Bosni, promociji bosnjastva i borbi do konacne pobjede.

Samo Bosnjaci mogu i moraju osloboditi Bosnu i osigurati vlastiti opstanak na svojoj djedovini. Zemlja Bosna je bosnjacko istorijsko naslijedje i samo su Bosnjaci ti koji je mogu oteti nazad od okupatora i izdajnika. Bosnjaci moraju osigurati svoju egzistenciju na svetoj zemlji Bosni i osigurati buducnost bosnjackim pokoljenjima. To im niko nece pokloniti jer je poznato da se sloboda i drzava ne poklanjaju, za njih se mora boriti i izboriti. Sve druge varijante vode prema konacnom nestanku Bosnjaka i podijeli zemlje Bosne izmedju njenih vijekovnih neprijatelja i okupatora Srba, Hrvata i M(m)uslimana.

Ni pod kojim uslovima Bosnjak ne smije pokazati da se boji svojih neprijatelja. I najmanje pokazivanje straha i davanje ustupaka neprijateljima je korak nazad na putu koji vodi konacnom cilju, koji vodi prema slobodi.

Cinjenica je da su mnogi koji se deklarisu Bosnjacima nacionalno nesvjesni i slijepi kad su u pitanju opasnosti po bioloski opstanak Bosnjaka i geografski opstanak Bosne. Bosnjaci moraju posvetiti svo svoje raspolozivo vrijeme na licnom obrazovanju, strucnom usavrsavanju, proucavanju istorije Bosne i na promociji bosnjastva.

Sve religije i ideologije koje nisu kompatibilne sa idejom bosnjacke drzave Bosne imaju se smatrati bosnjackim neprijateljima i prema njima se mora tako i odnositi.

Bosnjak vjeruje da ima sva prava, bonjackim bogom data prava, da bude Bosnjak i da Bosna bude bosnjacka.

Deset bosnjackih zapovjedi:

1. Bosnjacki bog je jedini bog u kojeg vjeruju, kojem se klanju i koga za pomoc mole Bosnjaci. Bosnjastvo je bosnjacka vjera.

2. Bosnjacka domovina, domovina svih Bosnjaka svijeta, je zemlja Bosna. Granice zemlje Bosne su granice bosanskog kraljevstva iz doba vladavine kralja Tvrtka I Kotromanica.

3. Agresori, okupatori i neprijatelji Bosne ( Srbi, Hrvati i Muslimani ) su i bosnjacki neprijatelji. Prema neprijateljima se treba odnositi onako kako i zasluzuju, neprijateljski.

4. Svaki Bosnjak na planeti zemlji je nacionalni brat svim Bosnjacima. Nacionalno bratstvo, bosnjastvo, je jedini put koji Bosnjak smije da slijedi.

5. Sve dok su Bosna i bosnjastvo okupirani, porobljeni i podijeljeni, Bosnjak ima samo obaveze i duznosti, a to je sloboda Bosni i bosnjastvu.

6. Bosnjak ima nebrojeno razloga da bude ponoson sto je Bosnjak. Bosnjaci su u Bosni od iskona i nasa je sveta duznost da ostanemo tu zauvjek.

7. Sva neprijateljstva uperena protiv Bosne i bosnjastva moraju biti docekana kao licna neprijateljstva. Boreci se za licnu i porodicnu slobodu Bosnjaci se bore i za slobodu Bosne i bosnjastva. Izgubljenu slobodu i bosnjacka prva na zemlju Bosnu mozemo povratiti samo ako budemo udarali neprijatelja visestruko jace i bolnije nego sto on udara nas.

8. Bosnjak ne smije biti sebican. Rijecju i djelom pokazivati ljubav prema Bosnjacima, Bosni i bosnjastvu. Sve sto nije u prilog bosnjastva i slobodne bosnjacke Bosne mora biti odbaceno i prezreno.

9. Svaki Bosnjak mora usmjeriti svoja dijela i aktivnosti u pravcu slobone Bosne i konacne pobjede bosnjastva. Buducnost Bosne i bosnjastva zavisi od svakog Bosnjaka i Bosnjakinje pojedinacno i to mora da bude deviza koja ce da okrupnjava i objedinjuje sveukupno bosnjastvo.

10. Bezrezervna vjera u bosnjackog boga, slobodnu bosnjacku Bosnu i bosnjastvo su sveto bosnjacko trojstvo. Bog, Bosna i Bosnjaci.

Sve za Bosnjastvo, Bosnjastvo ni za sta !!!

Bosnjacki pozdrav.

Mustafa Mujo Spahalic
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 30-12-2009 10:14 #2 
Korisnički Avatar
Član
Korisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki Rang

Registrovan: 12.05.06
Komentari: 123
Upozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja Korisnika
RE: Bog, Bosna i Bosnjaci
"sveto bosnjacko trojstvo. Bog, Bosna i Bosnjaci" hahahahha
Još ti fali bošnjačka liturgija i bošnjačka slava.
Pitanje: Da li je taj vaš bošnjački bog razapet na krstu? laughmusic_whistlinglaugh

I BERLIN JE PAO ALI SJENICA NIKADA NEĆE!

(HASAN AGA ZVIZDIĆ)

Izmjenio FreeSanjak : 30-12-2009 10:39.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 30-12-2009 10:45 #3 
Korisnički Avatar
Član

Registrovan: 05.04.06
Godina: 38
Komentari: 118
Karanana, dodji na tevbu!
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 30-12-2009 14:01 #4 
Korisnički Avatar
Član
Korisnicki Rang

Registrovan: 04.05.08
Komentari: 606
Karanano, ko li tebe tako ozraci,pa nas ovako nesto nauci?
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 30-12-2009 14:09 #5 
Korisnički Avatar
Urednik

Registrovan: 30.04.07
Godina: 28
Komentari: 990
Koliko ja poznajem historiju granice Bosne u vrijeme Tvrtka I Kotromanica nisu dosezale do Njemacke. Sta ces ti Mujo gore u Njemacku? Da nisi mozda u Njemackoj ambasador "svetog bosnjackog trojstva. Bog, Bosna i Bosnjaci"?

Al' opet mi nije jasno, sto ne postujes ovu "6. bosnjacku zapovijed":
Quote:

6. Bosnjak ima nebrojeno razloga da bude ponoson sto je Bosnjak. Bosnjaci su u Bosni od iskona i nasa je sveta duznost da ostanemo tu zauvjek.

Nesto mi ti, odozgo iz Germanije, brzo krsis ove tvoje "svete duznosti prema Bosni".

"Ti se pouzdaj u Živog, koji ne umire." (Al-Furqan, 58)
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 30-12-2009 14:12 #6 
Član

U čemu je problem?

Je li ovo bošnjački forum ili šta je?
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 30-12-2009 14:13 #7 
Korisnički Avatar
Urednik

Nije problem, samo rekoh sto ne ispostujes ovu 6. zapovijed?

Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 30-12-2009 14:17 #8 
Član

Ja sam u Njemačku privremeno, čekam Novu Godinu, kakve to sad ima veze. Osim toga pogledaj tačku 2. Bošnjaci ne žive samo u Bosni.

Bošnjački pozdrav.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 30-12-2009 14:17 #9 
Član

Ja sam u Njemačku privremeno, čekam Novu Godinu, kakve to sad ima veze. Osim toga pogledaj tačku 2. Bošnjaci ne žive samo u Bosni.

Bošnjački pozdrav.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 30-12-2009 14:17 #10 
Član

Bošnjački pozdrav.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 30-12-2009 14:19 #11 
Član

Quote:
cupo kaže:
Karanana, dodji na tevbu!

Šta ti je to tevba?cry2
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 30-12-2009 14:20 #12 
Korisnički Avatar
Urednik

Quote:
karanana kaže:

Bošnjački pozdrav.

To slaviš Novu godinu u duhu Tvrtka I Kotromanića.

Ma ne, nije problem što si ti u Njemačkoj, nego što ja nisam razumio pojam svetosti kod tebe. Ja sam mislio kad je nešto sveto onda se za to i život daje. A ono ne nego kad treba malo da se prodjuska, provede onda svetinja ide iza ledja.

Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 30-12-2009 14:22 #13 
Korisnički Avatar
Urednik

Quote:
2. Bosnjacka domovina, domovina svih Bosnjaka svijeta, je zemlja Bosna. Granice zemlje Bosne su granice bosanskog kraljevstva iz doba vladavine kralja Tvrtka I Kotromanica.

Pa nije Njemačka danas u granicama države Bosne u vrijeme Tvrtka I.

Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 30-12-2009 14:22 #14 
Član

Tamo jasno stoji šta je sveto. Ne razumijem pitanje. Misliš da trebam izvršiti suicid ili šta ... kakvo djuskanji ili. Nisi jasan.

Bošnjački pozdrav.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 30-12-2009 14:23 #15 
Član

Quote:
Adnan kaže:
Quote:

Dje to piše?
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 30-12-2009 14:24 #16 
Korisnički Avatar
Urednik

Quote:
karanana kaže:
Quote:
Adnan kaže:
Quote:

Dje to piše?

Ha ha ha. Pa zar ovo nisi znao?

Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 30-12-2009 14:25 #17 
Član

Ne vala dok mi ti nereče ... vidiš kako si bistar.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 30-12-2009 14:38 #18 
Korisnički Avatar
Urednik

Quote:
karanana kaže:
Ne vala dok mi ti nereče ... vidiš kako si bistar.

Pročitaj u knjizi Historija Bošnjaka" od Mustafe Imamovića od 59. do 65. stranice se nalazi tekst o "Bosni u doba Tvrtka I Kotromanića". Tvrtko nikada nije uspio da predje teritorije na sjeveru koje je kontrolisao ugarski kralj Ludovik I. Ćak i kada je Ludovika naslijedila Marija, Tvrtko nije uspio preći sjevernu granicu prema Ugarskoj. Osvojio je neke gradove zapadno od Bosne Split, Šibenik i još neka mjesta. Današnja teritorija Njemačke je biladaleko od Tvrtka I. A pogotou sjeverni dio Njemačke gdje ti čekaš Novu godinu.

Ti si sam napiso ovu 6. bosnjacku zapovijed:

Quote:

I sam si je prekrsio. Zao mi je momak, sljedeci put se naoruzaj sa vise informacija.

Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 30-12-2009 14:40 #19 
Član

Kakve to veze ima sa temom? Pogotovu gdje ja čekam Novu Godinu. I nisam u sjevernom nego u srednjem dijelu Njemačke.

Tema je: Bog, Bosna, Bošnjaci.

Bošnjački pozdrav
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 30-12-2009 14:41 #20 
Član

Quote:

Quote:
I sam si je prekrsio. Zao mi je momak, sljedeci put se naoruzaj sa vise informacija.

Šta sam ja to prekršio?
Citiraj Brzi odgovor
Odgovori
Stranica 1 od 5 1 2 3 4 > Zadnja »
Slične Teme
 Tema Forum Zadnji Post
Bosna je mogla biti spašena … Politika 16-05-2009 15:21
BOSNA I HERCEGOVINA VS BELGIJA Sport 03-04-2009 12:26
EU info centri - Bosna i Hercegovina Politika 17-02-2009 19:05
Zadnje Teme u Politika forumu
 Tema Autor Teme Zadnji Post
REPUBLIKA SANDZAK (u Srbiji?) ChiChaK Prije 4 dana u 13:23
Srebrenicki genocid mirsad 05-04-2010 02:35
Skandal: Predsjednik SO Sjenica Fahrudin Fijuljanin uklonjen sa izborne ... MadeinSanjak 27-03-2010 10:47
Rejting Teme: Prosječna Ocjena: 5 : Odlično, Totalno Glasova: 4 Prosječna Ocjena: 5 : Odlično, Totalno Glasova: 4
Idi na:
Prati Temu Prati Temu | Prikazi Print Verziju Prikazi Print Verziju
Trenutno Aktivni Korisnici Na Temi: 1 (Gosti: 1 i Članovi: 0 )
COPYRIGHT © 2006 SJENICA.
Sva prava zadržava sjenica-info.com. Grafika i slike koje su vlasništvo www.sjenica-info.com
ne mogu biti prikazani na drugim stranicima bez izričitog odobrenja vlasnika www.sjenica-info.com stranice.
Početak    Registracija    FAQ