Registracija    Početak
  Sjenica Forum > Sandžak > Sjenica
Trenutna Tema ERDOĞAN DOLAZİ U SANDZAK
 Korisničko ime Zapamti me
 Lozinka  
Sjenica Kalendar FAQ Pretraga Registracija
  Sjenica Sve informacije vezane za naš grad Sjenicu 
Odgovori
Komentari u Temi: ERDOĞAN DOLAZİ U SANDZAK
 Novi komentari 06-07-2010 08:11 | Pregledi: 658 | Odgovori: 7 #1 
Korisnički Avatar
Član
Korisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki Rang

Registrovan: 23.12.06
Godina: 37
Komentari: 159
Upozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja Korisnika
ERDOĞAN DOLAZİ U SANDZAK
premijer erdoğan ce 12 jula doci u srbiju i razgovarati sa tadicem, nakon razgovora posjetiti ce i sandzak. vijest je zvanicno izjavljena.

"ZASTO GOVORİTE ONO STO NE RADİTE?"

Izmjenio edo rasljanin : 06-07-2010 08:44.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 12-07-2010 09:09 #2 
Korisnički Avatar
Član

Registrovan: 23.12.06
Godina: 37
Komentari: 159
Upozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja Korisnika
RE: ERDOĞAN DOLAZİ U SANDZAK
Vlada Srbije ukinula vize za Tursku
jul 10th, 2010

Novi Pazar – Vlada Srbije ukinula je vize za državljane Turske, potvrđeno je danas Tanjugu u Vladi. Kako je rečeno, Vlada je tu odluku donela sinoć na elektronskoj sjednici.Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović izjavio je da građanima Srbije više nisu potrebne vize za odlazak u Tursku.

Meho Mahmutović ocijenio je danas da je dolazak turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana i predsjednika Srbije Borisa Tadića historijski događaj za ovaj grad.

“U ponedjeljak će biti potpisani protokoli o izgradnji dionice autoputa kroz Sandžak i rekonstrukciji magistralnih puteva Novi Pazar-Sjenica i Novi Pazar-Tutin”, rekao je Mahmutović na konferenciji za novinare.

Gradonačelnik Novog Pazara ocijenio je i da se Erdoganova posjeta Srbiji poklapa sa odlukom Vlade da prihvati prijedlog o ukidanju viza za građane dvije zemlje.

“Dolazak turskog premijera dolazi u trenutku kada je Vlada Srbije prihvatila inicijativu ministra Rasima Ljajića o ukidanju viza između Srbije i Turske”, rekao je Mahmutović.

On je dodao da će jedna opština iz Turske preuzeti vođenje završetka radova sportske hale u novopazarskom Rekreacionom centru.

“Na sjednici Skupštine grada donećemo odluku da izgradnja bude po sistemu ključ u ruke. Radovi bi trebalo da budu završeni za narednih par mjeseci i tačan iznos sredstava koja su potrebna za završetak radova utvrdit će inženjeri koji dolaze za nedjelju dana”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara.

Izvor: SEEZ.rs

"ZASTO GOVORİTE ONO STO NE RADİTE?"
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 12-07-2010 20:47 #3 
Korisnički Avatar
Član
Korisnicki Rang

Registrovan: 04.05.08
Komentari: 606
Kakav Erdogan,dobro sto je dolazio,ali mi nismo ni srbi(bez namere nekog da vrijedjam),kako to hoce da nas prestave i pokazu,a nismo ni turci,vec Bosnjaci,i tako cemo uvijek da budemo.Dobro je imati saradnju,ali nemoze niko da prodaje nesto sto nije njihovo,i sto je nase i samoo nase,i mi bi trebali mozda da budemo svesni cinjenice i pravog stanja stvari.Nadam se da ce sve ovo da izadje na dobro.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 12-07-2010 21:05 #4 
Korisnički Avatar
Član
Korisnicki Rang

Registrovan: 04.05.08
Komentari: 606
Ma idemo u Evropu,kakav erdogan,kaki turci i turska.Idemu dje je bolje.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 12-07-2010 21:15 #5 
Korisnički Avatar
Član
Korisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki Rang

Registrovan: 25.04.08
Godina: 27
Komentari: 385
VALA LJUDI DANAS SAM SE IZNENADIO OD TURSKE DELEGACIJE. PONAJVISE STO JE U TOJ DELEGACIJI ORDOGAN. IZGLEDAJU MI TACNE ONE PRICE KOJE SU KRUZILE SANDZAKOM DA TURSKA PODRZAVA ZILKICA I NJEGOVU PARATVOREVINU. LEGALNO IZABRANI MUFTIJA SANDZACKI MUAMER EF. ZUKORLIC DANAS JE BIO NEPOZELJNA OSOBA U DOCEKU TURSKOG PREMIJERA. A MI SE ZALIMO ERDOGANU ZBOG KRSENJA NASIH PRAVA I DISKRIMINACIJE OD STRANE SRBIJANSKIH VLASTI. JOS JEDNOM NEPRIJATNO ME JE IZNENADIO ERDOGAN. NISAM TO OD NJEGA OCEKIVAO.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 12-07-2010 22:52 #6 
Korisnički Avatar
Urednik

Registrovan: 30.04.07
Godina: 28
Komentari: 987
Umjesto da posjeta premijera Turske Erdogana u Sandžaku zbliži dvije zavađene strane Bošnjaka, izgleda da je posjeta samo još više produbila jaz između dvije sukobljene strane. Ovaj snimak to potvrđuje.

http://www.sjenica-info.com/infusions/the_kroax/embed.php?url=204

"Ti se pouzdaj u Živog, koji ne umire." (Al-Furqan, 58)
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 14-07-2010 07:35 #7 
Član
Korisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki Rang

Registrovan: 30.07.09
Godina: 39
Komentari: 54
Quote:
sve_za_DIN kaže:
VALA LJUDI DANAS SAM SE IZNENADIO OD TURSKE DELEGACIJE. PONAJVISE STO JE U TOJ DELEGACIJI ORDOGAN. IZGLEDAJU MI TACNE ONE PRICE KOJE SU KRUZILE SANDZAKOM DA TURSKA PODRZAVA ZILKICA I NJEGOVU PARATVOREVINU. LEGALNO IZABRANI MUFTIJA SANDZACKI MUAMER EF. ZUKORLIC DANAS JE BIO NEPOZELJNA OSOBA U DOCEKU TURSKOG PREMIJERA. A MI SE ZALIMO ERDOGANU ZBOG KRSENJA NASIH PRAVA I DISKRIMINACIJE OD STRANE SRBIJANSKIH VLASTI. JOS JEDNOM NEPRIJATNO ME JE IZNENADIO ERDOGAN. NISAM TO OD NJEGA OCEKIVAO.

Mene licno bi iznenadio da je kojim slucajem branio interese i prava Bosnjaka u Sandzaku. Ovako, nisam nimalo iznenadjen niti ocekujem bilo kakvu pomoc ili reakciju od Turske i njenog premijera.
Tadic sa njim pokusava da zamaze oci Bosnjacima, mislim na one koji jos uvjek gledaju stvari svojim ocima dok Erdogan je vjerovatno nasao neki svoj interes da posjeti Srbiju. Uostalom, kakav bi to Turcin bio a da ne gleda samo sopstveni interes

Zivot je kratak, umetnost duga, prilika brza a pokusaj opasan
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 14-07-2010 11:58 #8 
Član

Registrovan: 13.02.09
Komentari: 108
Gradska uprava: Zilkić nije bio u odboru za doček

Gradska uprava Novog Pazara demantovala je danas navode medija da je predvodnik Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić bio u odboru za doček najviših zvaničnika Srbije i Turske u Novom Pazaru.

“Protokolom nije bilo predviđeno učešće bilo kojeg predstavnika verskih zajednica, pa tako ni Adema Zilkića”, navodi se u saopštenju uprave grada.

Gradska uprava je osudila “propust policije u Novom Pazaru, koja je i pored zabrane” dopustila da se Adem Zilkić sa još desetak imama u verskoj odeći priključi publici na ulici.

“Isti se čak nije ni pozdravio sa bilo kojim članom ovih delegacija”, dodaje se u saopštenju
Citiraj Brzi odgovor
Odgovori
Slične Teme
 Tema Forum Zadnji Post
REPUBLIKA SANDZAK (u Srbiji?) Politika Jučer u 20:32
Sandzak-x.com: Nova sandzacka informativna stranica Lijepi naš Sandžak 14-05-2010 10:52
Karadzic: ...onda ide Sandzak Razne Diskusije 19-03-2010 12:17
Zadnje Teme u Sjenica forumu
 Tema Autor Teme Zadnji Post
NIJE PETICIJA NEGO... Adnan Prije 5 dana u 19:53
FOTO Sjenica-info Adnan 27-08-2010 22:27
U Sjenici otvorena vakufska kuhinja istina 18-08-2010 15:05
Rejting Teme: Totalno Glasova: Nema Glasova Budi prvi koji će ocjeniti ovu Temu.
Idi na:
Prati Temu Prati Temu | Prikazi Print Verziju Prikazi Print Verziju
Trenutno Aktivni Korisnici Na Temi: 1 (Gosti: 1 i Članovi: 0 )
COPYRIGHT © 2006 SJENICA.
Sva prava zadržava sjenica-info.com. Grafika i slike koje su vlasništvo www.sjenica-info.com
ne mogu biti prikazani na drugim stranicima bez izričitog odobrenja vlasnika www.sjenica-info.com stranice.
Početak    Registracija    FAQ