Registracija    Početak
  Sjenica Forum > Sandžak > Sjenica
Trenutna Tema Djesavanja na teravije namazu u SJENICI
 Korisničko ime Zapamti me
 Lozinka  
Sjenica Kalendar FAQ Pretraga Registracija
  Sjenica Sve informacije vezane za naš grad Sjenicu 
Odgovori
Stranica 1 od 8 1 2 3 4 > Zadnja »
Komentari u Temi: Djesavanja na teravije namazu u SJENICI
 Novi komentari 07-10-2007 19:05 | Pregledi: 22113 | Odgovori: 152 #1 
Korisnički Avatar
Član
Korisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki Rang

Registrovan: 11.05.07
Komentari: 114
Upozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja Korisnika
Djesavanja na teravije namazu u SJENICI
Mislim da zasluzuju svi jedno nepristrasno vidjenje dogadjaja koje su se desili na teravije namazu 06. oktobra.
Da ne bi bilo rekla-kazala ili skinuo sam sa ovog foruma ili onog licno cu vam ispricati ono sto sam video te noci jer sam bio prisutan cijelo vrijeme.
Adem ef. Zilkic se vec najavio da ce posjetiti Sjenicu na teravije namazu tog dana. Licno je obavestio glavnog imama. Medjutim pola sata prije pocetka namaza su dosli gospodin Plojovic i jos trojica efendija s njim uz pratnju DEVETORICE telohranitelja koji su sjeli oko njih. Znaci prekrsili su pravilo IZ da se ne smije stupiti u mihrab bez dozvole glavnog imama. Nakon njih dosao je i Adem ef. Zilkic uz pratnju. Kada je bilo ocigledno da Plojovic ne zeli da ustupi mjesto glavnom imamu doslo je do guzve. Plojovic sa saradnicima se sklonio u mihrab a ispred njih su stajali njihovi telohranitelji. Vecina ljudi je bilo za tim da se nezvani gosti sklone i usafe i prepuste mjesto glavnom imamu. Medjutim Plojovic nije htio da pristane. Dzematlije su se ubedjivali s njim pola sata i tacno je video da dzematlije nece popustiti medjutim on je ocigledno htio da napravi incident jer bi napustanje mihraba verovatno po njemu znacilo poraz. I sta se sve desavalo... opsta panika medju zenama na spratu, deca istrcavaju, a i medjuvremenu dva momka uspijevaju da odvoje dva telohranitelja i da ih istjeraju napolje. Policija koja je prethodno bila obavjestena da ce doci Adem ef. Zilkic je stajala kod picerije tj. ispred dzamije. Kada su videli komesanje u dzamiji utrcali su unutra i mislim da je to jedan od najruznijih stvari koje sam video u zivotu.
Naravno sad mozemo okrivljavati bilo kog za to sto se desilo, ali jedno je fakat - Plojovic nije hteo da ustupi mjesto glavnom imamu i tako sprijeci bruku jer dzemat nije htio da slusa njegov vaz niti da klanja za njime. Uz to Plojovic je dosao da smijeni Hazira ef. Dacica zato sto se usprotivio Muameru ef. Zukorlicu. Naravno da dzemat nije dao. Na kraju je policija uvidela da su centar smutnje Plojovic i njegova pratnja te su ih jednog po jednog izvlacili na silu iz dzamije. Znaci odnijeli su ih iz dzamije zato sto drugog nacina nije bilo da se nastavi teravije namaz. Kada su sklonili telohranitelje, Plojovic je i sam napustio dzamiju, nevoljno, naravno, jer nije uspio da kaze ono sto je imao. Na kraju glavni imam je odrzao teravije namaz i Adem ef. Zilkic se obratio prisutnim dzematlijama. Regionalna TV je bila prisutna kako kazu da snimi reisov govor. Daleko od toga da su bili pripremljeni da snimaju ono sto kasnije desilo jer niko nije znao da ce doci Plojovic.
Sto se mene tice - to je jedna od ruznijih prizora koje sam video u zivotu. Srpski policajci gaze po tepisima na kojima padamo na sedzdu. Ima tu dosta simbolike i sve vise gubim vjeru u ovaj narod. Bez obzira sto podrzavam SDA, na prvom mjestu mi je ISLAM i moram objektivno prosuditi - glavni krivac za ovo sto se desilo je licno Plojovic jer nije htio da se skloni vec je namjerno cekao da dodje do incidenta i do ulaska policije. Glavni imam je uzaludno pokusavao da smiri situaciju i da ih ubedi medjutim Plojovic je samo tvrdoglavo kilmao glavom.

Laz i stvarnost

Suljo sa svojim aktivistima terorise i pravi haos po dzamijama.
Stvarnost: U petak je Adem ef. Zilkic pozvan da odrzi hutbu u Prijepolju. Plojovic je opet poput Crnog jahaca dosao niotkud sa pratnjom i bez dozvole glavnog imama, dok je Adem ef. klanjao, uspeo se na mimber da odrzi hutbu. Samo da naglasim i to da je presao ispred Adema ef. Zilkica dok je on bio na sedzdi. Odrzao je hutbu, a nakon toga je htio da imami zbog cega je izbila guzva izmedju njega i dzematlija. Kod muamerovih telohranitelja u Prijepolju su zaplijenili 6 pistolja (bilo je na vijestima, tako da cu priloziti ako zatreba) sa mecima u cijevima.
Samo jos da naglasim da su medju njima bili ozloglaseni revolverasi iz Arab dzamije (secate se incidenta sa tzv. vehabijama)

U subotu se ponovila slicna stvar u Sjenici.

Suljo je postavio svoje ljude i zeli da bude na celu IZ.
Stvarnost: Suljo nije birao hodze, svima je poznato da je medju hodzama IZ Srbije mnogo onih koji su direktno pomagali SDP..da ne pominjem imena, znamo svi...

Suljo zeli svoju IZ pomocu koje zeli da agituje da se glasa za njega.
Stvarnost: Adem ef. Zilkic je sinoc iznio kako je ovo pobuna hodza koji su bili nezadovoljni situacijom u IZ i koji su htjeli promene. Pogotovu je istakao kako se IZ nece mijesati u politiku. TO JE NEKOLIKO PUTA PONOVIO!

Koalicija SDP i muamerova IZ

Licno sam trpio Zukorlica sve do njegove sramne podrske SDP-u 2 dana pred lokalne izbore- umjesto da ne huska jedne na druge on je podgrijao situaciju u kojoj su SDPovski mafijasi ubili nevinog covjeka. Ne znam da li ga je Rasim primorao tada da mu da podrsku, ali je ocigledno da je to bio veliki promasaj za koji se nikada nece iskupiti. Pricati to dzematlijama koji su u velikom broju SDA je smijesno.

Nama treba IZ koja se nece mijesati u politiku tj. koja ce se mijesati samo onda da bi uputila na opste dobro svih muslimana, a koja nikako nece stajati na jednu stranu i huskati jedne na druge. Prosto volim da me neko sa mimbera podsjeti da one izdajnike iz mog naroda koje rade protiv muslimana i koji se stide sto su Bosnjaci, pokusam da zavolim i pruzim im sansu.

Zasto se buniti protiv Muamera? Evo samo par razloga...

-Da li se sjecate zvuka prelijepog ezana naseg sjenickog mujezina? To je jedna od ljepsih stvari vezanih za nas grad.
E pa samo da vam napomenem da taj isti mujezin nema ni dana uplacenog radnog staza. Drugim rijecima Muamer ef. Zukorlic nije mu uplatio niti jedan jedini dan radnog staza. To je slucaj sa mnogim efendijama, ali kod onih koji je uplaceno - uplaceni su najmanji moguci dohotci.

-Hodze mjesecima ne primaju platu.

-U Sjenici su efendije napravili plan za islamsko obdaniste. Nasli su finansijera i izradili projekat ali Muamer ef. Zukorlic je godinu dana zauzet, kako kazu, da samo stavi potpis za saglasnost.

-U Sjenici su svi imami osim jednog protiv Muamera ef. Zukorlica. Vjerujte mi da to nikako nisu oni koji glasaju niti simpatisu Sulja i SDA. Nezadovoljni su opstim stanjem u IZ i to kako Muftija poput diktatora samovoljno donosi sve odluke.

I na kraju - Muamer ef. Zukorlic je uradio mnogo dobrih stvari, ali se negdje izgubio...mozda u razgovoru sa Djindjicem...izgubio se i prerastao u sve samo ne muftiju...

Zalosno je sto mnogi na zapadu nisu upoznati sa cinjenicnim stanjem u IZ. Da je sve bar blizu nekog normalnog stanja niko ne bi mogao da ubedi efendije da se pobune. Vrijeme ce inshallah pokazati da li su bili u pravu. Sa Muamerom se na drugi nacin ocito nije moglo.

Iste noci kada je izbio incident u sjenickoj dzamiji Mevlud ef. Dudic je istjeran iz dzamije u Tutinu.

U raljama Ralje

Kako bi zastitili interese svojih koalicionih partnera poslanici SDP nece prisustvovati sjednicama srbijanskog parlamenta (pitam se da li ce uzimati dnevnice) dok policija ne kazni policajce koji su `tukli` Plojovice i pratnju.
Ovo je samo jos jedan dokaz koalicije SDP i muamerove IZ.

`Vi im vjerujete, a ja ne. Ucili su vas u skolama ono sto su htjeli da znate o njima. Ja sam ucio o njima na ulici i u zatvoru, tamo gdje vidite pravu istinu (o njima).` Malcolm X

Izmjenio FATIHOVA_SABLJA : 08-10-2007 01:46.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 07-10-2007 19:40 #2 
Korisnički Avatar
Član

Registrovan: 12.05.06
Komentari: 123
Upozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja Korisnika
RE: Desavanja na teravije namazu u SJENICI
CITIRAM: "Regionalna TV je bila prisutna kako kazu da snimi reisov govor."

OD KADA TO BOSNJACI IMAJU DVA REISA?

JEDINI REIS JE REIS-UL ULEMA U SARAJEVU.

KAKO IMATE HRABROSTI NEKAKVOG ZILKICA PROGLASITI REISOM!?

I BERLIN JE PAO ALI SJENICA NIKADA NEĆE!

(HASAN AGA ZVIZDIĆ)
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 07-10-2007 23:56 #3 
Član
Korisnicki Rang

Registrovan: 06.10.07
Komentari: 9
Selam alejkum we rahmetullahi we berekatuhu

Svako moze videti kako je muslimanski unmet postao slam,a svakoga dana ide od loseg ka gorem-dok su kafir jaci i ujedinjeniji u svojim djelima!!!!!!!!!!

Islam koji praktikuju takozvani Reiz Ceric i Zukorlic je nalazost skroz skrenuo na pogresnu stranu!!!
jer kako moze jedan REIZ kao CERIC na primer da cestita katolicima i pravoslavcima njihove praznike, zar him sa time ne priznaje njihovu veru a sta nama uzviseni Allah subhanehu we te ala naradjuje da nema prijateljstva i druzenja sa nevernicima i da je jedina prava vera Islam a tesko onome ko priznaje drugu veru!!
Kao drugo kako mogu oni da se mesaju u politiku i da odabravaju glasanje!!!!
Kako mogu oni da trazu pomoc preko suda, a zna se da je to u Islamu strogo zabranjeno jer uzviseni Allah dz.s kaze:

Mi svo svakom narodu poslanika poslali'Allaha obozavajte a taguta se klonite' ili
Zele da im se pred tagutom sudi, a naredjeno im je da ne veruju u njega. A sejtan zeli da hi u veliku zabludu navede. ima jos puno navedeno u Kur'anu da se nesmije sud priznavati.
To znaci ukoliko se sudi sa zakonom koji nije u skladu sa onim sto je Allah subhanehu we te ala, objavio, onda je taj zakon tagut(lazan zakon). Ne odlikuje verniku da trazi tahakum(presudu)i da mu se sudi laznim zakonom, jer ko to uradi zanevjeravao je u Allaha dz.s a ko to uradi on postaje nevernik!!!
A onaj koji to uradi Allah dz.s je rekao:
Onaj koji Allahu sirk ucini-Allah ce mu dzenet zabraniti, a boraviste njegovo ce biti vatra, a dhulamcarima nece nikakva pomagaca biti.

Kao trece kako mogu da traze nevernika za zastitu kao sto je na primer ceric trazio od Austrijske vlade da pogledaju i preduzmu nesto protiv (po njegovom extremista) a zar nije uzviseni Allah nam zabranio da trazimo pomoc od nevernika, isto sade kao i sa polizijom sto se preti braci dolje ako se nedrze kako Islamska zajednica hoce da ce se obratiti policiji a uzviseni Allah we te ala kaze:
O vjernici ne uzimajte sebi za zastitnike jevreje i krscane, oni su sami zastitnici.A onaj medju vama koji hi za ewlije(zastinike,pomagace,prijatelje)uzme-on je jedan od njih.Allah uistini nece ukazati na pravi put onima koji sami sebi nepravdu cine.

A staje je jos ceric izjavio to je da nas Allah dz.s sacuva od takih ljudi i takvih rijeci, gde kaze za Amerikance da su njegovi prijatelji ili da Islam mora da se prema evropi okrene, da se demokratise, ili gde je dao izjavu za Papu da se papa mnogo plasi extremista(brace muslimana koji sledu sunnet poslanika sallallahu alejhi we sellem) i da to nebi trebao, nego da je stroziji prema njima jer kao sto on sam kaze da takav papa nije potreban za islam!!! SubhanaAllah
kako moze jedna Islamska zajednica da za Bajram organisira koncert gde se uz muziku proslavlja a musika je zabranjena kao i intstrumenti koje se tamo koriste u Islamu!!!
Ima jos puno toga sto on i zukorlic grese a to kad bi piso morao bi jedan roman da pisem!!

Pa sade mi vi recite da li su to ti lideri koje trebamo da pratimo i da iza njih klanjamo!!!!
Pa sada mi vi recite da li su oni na pravom putu koji nam je uzviseni Allah dz.s naredio!!!
Pa sade mi vi recite da li nam treba takav Islam ili onaj za koji se nas Poslanik s.a.w.s borio uz Allahovu pomoc, a dali se oni bore za Islam ili za svoju stolicu???????

Sace neko od vas sigurno reci pa kako to oni su uceni i znaju o Islamu ali kao stoje nas Poslanik s.a.w.s upozorio svoj unmet na njih i slicne njima gde kaze:
'Najvise se bojim za vas od munafika koji imaju samo znanje na jeziku'
'Ko bude steko neko znanje,pa ga sakrije, na kijametskom danu ce mu biti stavljena uzda od vatre'

Pa sade je na vas da razmislite vi koji dolje zivite dali treba nesto da se menja ili vam odgovaraju take stvari kao sto oni radu!!!!!
A za one koji ne zelu da Islam bude na prvom mestu i zude za ovim dunjalukom, uzviseni Allah subhanehu we te ala je rekao: Ako su vam ocevi vasi,dinovi vasi,braca vasa,zene vase,rodjaci vasi,imeci vasi keje ste stekli,trgovacka roba za koju strahujete da nece prodje imati i kuce vase u kojima se prijatno osecate-drazi od Allaha i njegovog Poslanika i od borbe na Njegovom putu,onda sacekajte dok Allah presudu svoju ne donese'.A Allah nece uputiti grijesnike na pravi put.

Molim Allaha subhanehu we te ala da bude njegova rijec gornja a nevernicka doljna,
Molim Allaha subhanehu we te ala da ojaca vas iman i vase srce i da sledite poslanika s.a.w.s njegovu borbu protiv nepravde!!!

AMIN AMIN AMIN
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-10-2007 00:05 #4 
Korisnički Avatar
AMG AMG je odsutan
Član

Registrovan: 27.02.06
Komentari: 133
RE: Nezapamćen skandal u centralnoj islamskoj bogomolji u Sjenici
Nezapamćen skandal u centralnoj islamskoj bogomolji u Sjenici

Policija tukla imame u džamiji

Novi Pazar/Sjenica - Policajci su u subotu uveče, u centralnoj džamiji u Sjenici, uvrnuli ruku potpredsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Rešadu Plojoviću, dok je pendrekom u glavu udaren imam Elvedin Toković, saopšteno je na vanrednoj konferenciji za novinare u Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji.
- Mi smo išli u redovni obilazak džamija tokom meseca ramazana. U centralnoj sjeničkoj džamiji sreli smo Adema Zilkića, koji predvodi nepostojeću Islamsku zajednicu Srbije - objasnio je Plojović na konferenciji za novinare u subotu kasno uveče.

- Sa Zilkićem je bilo više od 40 pristalica SDA Sulejmana Ugljanina koji su vikali na nas i poručivali nam da to nije naša džamija i hvatali se za kukove - dodao je Plojović. Prema Plojovićevim rečima potom je "došla policija i u čizmama ušla u džamiju, čime je oskrnavila njenu svetost".
- Policajci su hteli nas da izbace. Jedan od komandira nam je rekao da ima naređenje od ministra Jočića koje mora da izvrši. Kada sam rekao da nećemo svojevoljno napustiti džamiju policajci su počeli da nas izbacuju i batinaju. Meni je policajac uvrnuo ruku, a imam Elvedin Toković, koji je bio sa mnom u delegaciji, udaren je pendrekom u glavu - tvrdi Plojović.
Prema Plojovićevim rečima on, Toković i još 12 ljudi koji su ga u džamiji branili privedeni su u sjeničku policiju.
- Grupa policajaca nas je silom odvela. Policajci su vukli one koji nisu hteli da hodaju. Kada sam tražio imena policajaca koji su udarali, oni su poskidali imena sa svojih uniformi, tako da nismo znali ko nas je batinao - rekao je Plojović.
Imam Toković je pokazao uboj od pendreka na čelu, a Habib Fijuljanin, Ibrahim Huzeirović i Mirzet Zukorlić pokazali su jakne koje im je policija iscepala prilikom privođenja.
Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić uputio je juče pismo ministru unutrašnjih poslova Srbije Draganu Jočiću i izrazio ogorčenje zbog toga što je policija tukla imame.
"Od Vlade i od Vas očekujem da se istragom utvrdi da li je u pitanju umešanost Odeljenja unutrašnjih poslova u Sjenici, ili su u pitanju viši policijski, bezbednosni ili politički krugovi. Takođe, očekujemo najoštrije kažnjavanje odgovornih za ovaj gnusni čin", poručio je Zukorlić u pismu ministru policije.
"Podsećamo da su, prema Zakonu o crkvama i verskim zajednicama, policija i drugi državni organi obavezni da zaštite funkcionisanje legalnih i legitimnih organa Islamske zajednice i da su svetost verskih objekata i integritet velikodostojnika nepovredivi", naglasio je Zukorlić.

ovo pise beogradski danas
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-10-2007 00:54 #5 
Korisnički Avatar
Član

Nisam jos video tvrdoglavijeg covjeka od tog Plojevica. Niko nije htio da ga slusa.Svi su govorili `napolje,napolje`, a on je odbio da izadje. Policija je iznijela njegove telehranitelje..a onda su njegove kolege posli ka izlazu...on je i dalje htio da ceka nesto..ne znam sta..policajac mu je dao signal da ide ka vratima...niko nikog nije batin`o..cista laz...policajci su pazili dobro. Sto se tice tog dijela sto je policija usla u dzamiju u cizmama - za to je on odgovoran jer je znao da dzemat brojniji od 40 ljudi nije htio da popusti.

A evo i novog djela njegovih podanika:

07.10.2007. Novi Pazar -- Radnik Regionalne televizije u Novom Pazaru teže je povređen kada je u tu televiziju upao maskirani naoružani muškarac.

Kako javljaju dopisnici B92 iz Novog Pazara, veruje se da je isti čovek u nedelju uveče upao u prostorije novopazarske televizije Jedinstvo za vreme emitovanja intervjua sa novoizabranim reisom Ademom Zilkićem. Intervjuu je snimljen ranije tokom dana na Regionalnoj televiziji, a istovremeno se emitovao na obe televizije.

Kako javljaju dopisnici B92, napadač je bio naoružan i vređao je urednika televizije "Jedinstvo" i uništio je deo opreme.

Do zaoštravanja situacije u Novom Pazaru došlo je samo nekoliko dana posle formiranja paralelnog mešihata Islamske zajednice Sandžaka, a svakodnevno raste neprijateljstvo između pristalica glavnog muftije Muameru Zukorliću, sa jedne i novoimenovanog reisa Adema Zilkića, sa druge strane.

`Vi im vjerujete, a ja ne. Ucili su vas u skolama ono sto su htjeli da znate o njima. Ja sam ucio o njima na ulici i u zatvoru, tamo gdje vidite pravu istinu (o njima).` Malcolm X
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-10-2007 02:26 #6 
Korisnički Avatar
Administrator
Korisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki Rang

Registrovan: 24.02.06
Komentari: 726
AIM: fff  ICQ: 497494721  MSN: gderf  YAHOO: yahoousername
RE: Djesavanja na teravije namazu u SJENICI
Quote:
FATIHOVA_SABLJA kaze:
Nisam jos video tvrdoglavijeg covjeka od tog Plojevica. Niko nije htio da ga slusa.Svi su govorili `napolje,napolje`, a on je odbio da izadje. Policija je iznijela njegove telehranitelje..a onda su njegove kolege posli ka izlazu...on je i dalje htio da ceka nesto..ne znam sta..policajac mu je dao signal da ide ka vratima...niko nikog nije batin`o..cista laz...policajci su pazili dobro. Sto se tice tog dijela sto je policija usla u dzamiju u cizmama - za to je on odgovoran jer je znao da dzemat brojniji od 40 ljudi nije htio da popusti.

A evo i novog djela njegovih podanika:

07.10.2007. Novi Pazar -- Radnik Regionalne televizije u Novom Pazaru teže je povređen kada je u tu televiziju upao maskirani naoružani muškarac.

Kako javljaju dopisnici B92 iz Novog Pazara, veruje se da je isti čovek u nedelju uveče upao u prostorije novopazarske televizije Jedinstvo za vreme emitovanja intervjua sa novoizabranim reisom Ademom Zilkićem. Intervjuu je snimljen ranije tokom dana na Regionalnoj televiziji, a istovremeno se emitovao na obe televizije.

Kako javljaju dopisnici B92, napadač je bio naoružan i vređao je urednika televizije "Jedinstvo" i uništio je deo opreme.

Do zaoštravanja situacije u Novom Pazaru došlo je samo nekoliko dana posle formiranja paralelnog mešihata Islamske zajednice Sandžaka, a svakodnevno raste neprijateljstvo između pristalica glavnog muftije Muameru Zukorliću, sa jedne i novoimenovanog reisa Adema Zilkića, sa druge strane.
Ne kontam nikako? Ako je na Saboru Islamske Zajednice jucer bilo onoliko imama koji su sa svojim dolaskom nesumnjivo dali podrsku Zukorlicu, ko je onda izabrao tog tvog "reisa"?

Attached Thumbnail 
Samo registrovani i prijavljeni clanovi sa 5 ili vise postova mogu vidjeti dodani image file u punoj velicini!

Ako je ovoliko naroda bilo na saboru IZ u subotu, ko onda podrzava tog "reisa" o kojem ti pricas?

Attached Thumbnail 
Samo registrovani i prijavljeni clanovi sa 5 ili vise postova mogu vidjeti dodani image file u punoj velicini!

Attached Thumbnail 

I nakon svega me zanima da li je stvarno narod zato da mu sjediste IZ bude u Beogradu?

All good things to those who wait.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-10-2007 06:26 #7 
Korisnički Avatar
Administrator
Korisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki Rang

Registrovan: 27.02.06
Komentari: 233
RE: IZVJESTAJ B 92
PRILOG TELEVIZIJE B 92 O DOGADJAJU U SJENICI

Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-10-2007 07:44 #8 
Član
Korisnicki RangKorisnicki Rang

Registrovan: 08.10.07
Komentari: 42
RE: Ne nasjedajte
Dragi moji Bosnjani,nosioci casnog imana,

kao vasa sestra iz Bosne,uzasavam se ovim zbivanjima,koji su rezultat spletki i kojekakvih podmetanja,samo sa jednim ciljem ,a to je da razvodne Bosnjake i unesu fitnu medju muslimane. Nedajte se srbijanskoj mafiji ne zeli vam dobro i ne nasjedajte na ono sto oni zele. U Srbji je sada bitno politicko vrijeme,radi se o nezavisnosti Kosova i stanovnistvo Srbije treba svoju paznju negdje drugdje da preusmjeri,a to su muslimani,Bosnjaci,koji ce pored toga sto izazivaju dobru zabavu onima koji nas mrze,ujedno uciniti da se razdvojimo.Ne dozvolite da lahko postanete koplje preko kojeg ce se sve slamati.
Mjesec Ramazana je mjesec milosti Allaha dz.s i u tom mjecesu se ne cine stvari kao sto podmece Zilkic,to je mjesec sjedinjavanja a ne razjedinjavanja.

Zbog prljavstine svih ispastate vi. Ne nasjedajte na tzv. "pobunu imama" jer je ona iskonstruirana ,a vidi se i po djelovanju u casnom mjesecu, i kao takva sluzi da ustolici druge i da vas jos vise izoluje od nas u Bosni.

Ako vam Zukorlic smeta i ako nije dobar Muftija,postoje legalni nacini da se on smjeni,a ne sa pucom koji je izazvao ilegalni i samoprozvani rejs,postoje i nacini i vrijeme da se to sprovede.

Ali kazat cu vam jos jedno,zao mi je ,volim vas,braca i sestre ste mi,isti smo narod,u jednoj drzavi stoljecima zivjeli,ako vi zelite da imate svoj rijaset i da ste pod kontrolom Beograda,onda imate pravo na to.

A, ako vecina vas ne zeli, onda ne nasjedajte na mafijaska podmetanja.Iskoristite legalan nacin da dobijete ono sto zelite bez toga da vam se suflira iz Beograda,pogotovu ne od kojekakvih imama koji su ko zna u sta upleteni.Na taj nacin sa vama manipulira,osnovat ce se nova institucija kojom ce kontrolirati oni koji nisu od nas.

Ne razjedinjujte se,lahk ste "plijen" tako.

Bosnjanka
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-10-2007 10:26 #9 
Korisnički Avatar
Član

Registrovan: 23.06.06
Komentari: 128
Joj "sabljo" izbijaš me iz cipela.

Ma kakav crni REJS Zilkić!? Zar nije jedini rejs u Sarajevu!?! Zašto ne odgovoriš na to kad te je već FreeSanjak pitao?

Reci mi molim te po čemu se sada vi i vaš "rejs" razlikujete od onog beograđanina i njemu podobnih? On se htio postaviti za rejsa, sad ste vi postavili svoga, a sve u cilju da se Bošnjaci odvoje od matice BiH.

To što Daca ne podržava Zukorlića siguran sam da postoji dobar razlog ali samo mi nemojte pričati u novom rejsu. To je takva neviđena idijotarija, institucija reisu-l-uleme je proglašena od halife i postoji samo u Bosni, kako možete sada vi izmišljati rejsa, to sve govori o vašem neznanju, da ne kažem gluposti. Sve muslimanske oblasti imaju svoje muftije (čuli smo svi za čečenskog muftiju, palestinskog...) ali rejs postoji samo u Bosni zbog specifičnosti situacije u kojoj se taj vilajet našao u jednom trenutku historije. I sad izmišljate ono što nikada postojalo nije! Zbog čega? Da bi Suljo sjedio još koji dan u fotelji u NP. A našli ste i vrijeme kad ćete da cijepate IZ i proglašavate "rejsa", u sred ramazana, vidi se odakle su došle instrukcije, ko da je sami šejtan osmišljavao to. Sad se zbog te vaše "pameti" slatko smiju svi neprijatelji islama, aferim.
Ma kakav smo narod tako nam je, bolje i ne zaslužujemo...
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-10-2007 11:28 #10 
Korisnički Avatar
Član
Korisnicki Rang

Registrovan: 27.06.06
Komentari: 1
SRAMOTA, zar da se u džamiji prave takve scene i kojekakva prepucavanja. Ne mogu da vjerujem, u šta se to pretvaramo???
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-10-2007 13:27 #11 
Član
Korisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki Rang

Registrovan: 05.03.06
Komentari: 70
sramota sta ovi udbasi i db rade zavadise bracu medju sobom
sabljo da te pitam sto se nijednom onu noc glavni imam Dacic nepope na hudbu da objasni narodu sta se radi nego nam prljava vlaska cizma uprlja saf
u jedno vrijeme mislijo sam da se nalazim na nekoj saobracajnici a jok u nasoj dragoj dzamiji
kako to da se u kafani mijenja muftija
kako to da se u isti momenat napadnu obje televizije povredi radnik siromah covek ni kriv ni duzan a Zilkicu nebude nista
nemoj pogresno da me svatis nepodrzavam nijednog ali volijo bi da mi objasnis posto sam i ja bio tu
kako to odjednom taj po vama nekad velikosrpski efendija posta vama vodja niko bolji od mog komsije hahah
sve su providne igre i price
suljo ako ima sta sa zukorlicem nek ga izazove brate pa nek se poubijau dosta vise zavadje i bruke
kazu poste a lazu kako ih nije sramota
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-10-2007 14:18 #12 
Član
Korisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki Rang

Registrovan: 01.11.06
Komentari: 75
Bez rijeci se ovo moze najbolje obijasnit !
Kad se Avdic Fikret pojavio u borbi protiv brace slicno sam se oseco e sad u ovim mubarec danima ovo dodje jos teze ! Nalet ! Bez rijeci se moze bolje prokomentarisat ! Nek vama dole i nama u tudjini Bog pomogne ali ova generacija pa i nekoliko sljedecih imace izgleda sami sa sobom posla ko je bolji ko gori ko u pravu ko ne ? Na kraju ko je veci a ko manji ili nikakav Musliman ? Ali oni ne biraju za njih ste ,smo svi Balije i treba unistiti ili joj lakse , zavadi nek se sami pobiju i vladaj !
SELAM

kucevic
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-10-2007 14:24 #13 
Korisnički Avatar
Član

Registrovan: 14.07.07
Godina: 27
Komentari: 32
cijelu situaciju na teravija namazu 06.oktobra izazvali su RESAD PLOJOVIC njegovom tvrdoglavoscu(jer nije htio da napusti mihrab naseg imama),i sjenicki >hodza< RAMIZ HAMIDOVIC koji znajuci da ce na teravija namazu biti Adem ef.Zilkic, pozvao je Resada Plojovica.

NECEMO DOZVOLITI NIKOME DA JAVNO VRIJEDJA JEDNOG IMAMA KAO STO JE HAMIDOVIC
TI KAO MUSLIMAN NE BI TREBAO OVAKO JAVNO DA UPOTREBLJAVAS POGRDNE RIJECI
PRAVILA FORUMA SI PROCITAO KAD SI SE UCLANIO PA SE NJIH I PRIDRZAVAJ
A NAJ BOLJE BI TI BILO DA SE PREDSTAVIS PUNIM IMENOM I PREZIMENOM I OTIDJI PA HAMIDOVICU KAZI U BRK STA IMAS
A NE OVAKO
HARAM TI JE

ZLATKO I EKIPA

EDITIRAO DRUGI I ZADNJI PUT, ANDERSON

Izmjenio Anderson : 09-10-2007 18:47.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-10-2007 14:26 #14 
Član
Korisnicki Rang

Komentari: 4
Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu!
Zahvala Pripada samo dragom Allahu, neka je selam i spas na Njegovog miljenika i Poslanika Muhammeda s.a.w.s. njegovu casnu porodicu i ashabe.
Molim Uzvišenog Allaha da ujedini nase redove, da zbije nase saffove, ujedini nasa srca na pravom putu i primi nase pokajanje!
Zaista sve ovo moje srce rastuzuje, zar se neko moze tako igrati sa nama muslimanima, zar smo mi tako ponosit narod dozvolili da nas ovako ponizavaju. A najgore u svemu tome je to, sto mi sami sebe ponizavamo. Braco moja nemojte biti razjedinjeni, drzite se zajedno, pustite SDA, SDP, Sulja, Muja i ostalo, mislite da je njih briga za nas narod, za nas, ne, njih brine samo stolica u kojoj sjede. Ekipu iz Biograd-a Ako Bog Da (Beograda) bi najvise obradovalo da se mi medjusobno pobijamo da ne moraju oni nas ubijati kao nasu bracu u Bosni.
Halalite braco na direktnosti nemojte se naci uvrijedjeni ali osjeca se pristrastnost u vasem govoru, oni koji su za Sulejmana i SDA oni podrzavaju novu tzv. IZ Sandzaka, a oni koji su uz Muftiju i SDP su protiv.
Jedna stvar je ocita terbamo biti objektivni, nas Muftija kakav god da je a svi imamo mahane i svi grijesimo, je nas Muftija legalno izbaran i podrzan od IZ BiH kao matice Bosnjaka muslimana. A ako vec ne radi posao kako treba hajde da mu pomognemo u radu i ako treba da trazimo smjenu, medjutim vecina imama mu daje podrsku, ima podrsku ef.Cerica onda mu je dajmo i mi, ako napravi gresku pa znamo da Poslanika a.s. vise nema. Svako drugo nemetanje neke druge IZ narocito servirane iz Biograd-a, ne podrzavam i osudjujem. Oni sto samo sjede i klimaju glavom sta im srbi kazu ti nam ne trebaju niti njihovi savjeti.
Neko maloprije pomenu da imami ne primaju platu i mujezini ili sta vec ne sjecam se bas dobro. Jos ja ni jednog ne vidjeh da je umro od gladi vec im trbusi do zuba, a da podsjetim na jedan dogadjaj iz skore proslosti kad je meni neko poznat preselio a bio je jako siromasan nijedan se taj imam il mujezin nije odazvao na dzenazi, jer nema ko im stavit u dzep koji euro za proucenu dovu, da nam se Allah smiluje. Nas narod zivi na ivici egzistencije a nasi koji nas predstavljaju ko vo u kupusu.
Sto se Sulejmana U. tice on svoj posao radi najbolje sto moze, naravno najbolje za njega samog.
Sjecam se da mu je jedno vrijeme dok jos Balkanski kasapin bio na vlasti i u zivotu, bio zabranjen ulazak u ex YU, a odjednom ga policija te takve YU prati sa granice do Novog Pazara i Sjenice, ko je ovdje sad glup i naivan, pametnom ne treba pojasnjenje, garant se pokajao pa mu gore pomenuti kasapin oprostio.
Zato braco drzimo se zajedno, cuvajmo sebe, bilo sta da bude oni zbrisase ,a po nama ce pucat.
Da nam se Allah smiluje i da svako dobro ovog i buduceg svijeta. Amin!
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-10-2007 14:27 #15 
Član
Korisnicki Rang

Komentari: 4
I jos da napomenem da je moguce da je jos u ove dvije-tri noci Lejletul Kadr pa braco i sestre dovite da nam Allah popravi stanje i da da ovo izadje na hajir.
Esselamu alejkum.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-10-2007 14:32 #16 
Korisnički Avatar
Član

Srbijanski muftija Muhamed Jusufspahić izjavio je da Islamska zajednica ne želi da u Srbiji bude moneta za potkusurivanje političkih interesa Sarajeva, već želi saradnju sa svima, ali i svoju kuću.

"Ne delimo muslimane Srbije na nacije, jer muslimani su braća. Prepreke su brojne, ali nećemo Islamsku zajednicu Srbije podeljenu na sfere uticaja bošnjačke i albanske politike“, poručio je Jusufspahić u intervjuu današnjoj "Politici".

Na pitanje zašto je Sabor Islamske zajednice Sandžaka smijenio muftiju Muamera Zukorlića kada je on izabran na Objediniteljskom saboru IZ u Srbiji 27. marta, a, osim toga, u to vrijeme nije bio u Srbiji, Jusufspahić je odgovorio da nije toliko bitno da li je bio u Srbiji ili ne u trenutku smjene, već je bitno da li je koncept njegove zajednice koncept IZ koja ima svoje sedište u Srbiji ili je to zajednica čija je "glava van Srbije".
Pošto se o ovome drugome radi, logično je da muslimani Srbije smijene Muamera Zukorlića, rekao je Jusufspahić.

Upitan šta očekuje od države pošto Zakon o crkvama i vjerskim zajednicama priznaje postojanje samo jedne Islamske zajednice na teritoriji Republike Srbije, Jusufspahić je odgovorio da očekuje da i dalje podržava jedinstvenu zajednicu, ali i da se opredijeli za koncept zajednice koja afirmira Srbiju kao svoju maticu.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-10-2007 14:57 #17 
Korisnički Avatar
Član

Jusufspahići, Suljo, Makići, "sabljo", zlajo... i ubačeni elementi poput "fatiha" (svi muslimani znaju da je Ramiz glavni imam u Sjenici stoga je njegova trebala biti zadnja pa pretpostavljam da "fatih" ne zna o čemu priča tj.da je čisto profesionalno na ovom forumu)

Dakle gore spomenuti, muslimani Srbije neće prihvatiti Srbiju kao svoju maticu i to treba da vam je jasno, pošto se "o ovome drugome radi" to je jedan od fantastičnih stavova Zukorlića, koji naravno i sam ima puno grešaka.
Da, glava naše islamske zajednice, naš vrhovni vjerski autoritet je u Sarajevu postavljen od halife 1882.godine.
Svi vi znate da je jedinstvo IZ Srbije utopija jer prvi Albanci nikada to neće prihvatiti, samo se kod Bošnjaka može naći takvih debila, Jusufspahića i njihovih sljedbenika, pa da bi sve to uopšte bilo vrijedno pomena.
Zgazili ste na jedinstvo Bošnjaka i Bošnjačke nacionalne interese, zgazili ste na čast muslimana koja je svetija od svetosti Kabe, sve to za interese onih koji su i u najtežim trenutcima bili protiv Bošnjaka, a sada su sandžački foteljaši našli saveznike u ovim prodanim dušama u Beogradu.
Braćo, moramo biti svjesni odakle problem dolazi. Svi naši političari i vjerski lideri, uključujući i one u Sarajevu, imaju mnogo mnogo grešaka, ali je sada vlasti iz Beograda preko njima lojalnih "muslimana" uspjela da unese razdor u same temelje Bošnjaštva. Svi znamo da Albanci imaju svoje vođe i nikada neće prihvatiti druge, mi imamo svoje u Sarajevu i nikada nećemo prihvatiti druge, Jusufspahić i njegovi samo mogu da sanjaju o IZ Srbije i nagradi koju će naplatiti ako uspiju da nas odvoje od Sarajeva.
Ali neće inšAllah, uz Allahovu pomoć sada smo ih prozreli, malo su nas iznenadili, ali brzo ćemo se prisabrati i uzvratiti.
Braćo, činite dovu u ovom mubarek mjesecu, u ovim mubarek noćima, da Allah da hair za muslimane Sandžaka, osvijetli pravi put i pomogne u borbi za očuvanje jedinstva Bošnjaka.
Selam
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-10-2007 15:59 #18 
Korisnički Avatar
Član

Draga sestro Bosnjanko,
nemoj ti pricat iz Bosne ko je mafija i ko nije - ti ponajmanje mozes o tome da mi solis pamet - MAFIJA SU ONI STO SU SINOC ULETELI U RTV I JEDINSTVO DA BI SPRIJECILI EMITOVANJE EMISIJE SA REISOM. Tom prilikom je ta mafija tesko ozlijedila brata muslimana.
Ne postoji nacin da se smijeni tvoj omiljeni mafijas Zukorlic jer je postavio oko sebe da ga biraju samo rodjaci i svoja ekipa. Znaci nemoj ti meni da pricas kako je Milosevica trebalo smijenit legitimno kad nemas pojma o tome. hvala ti na savjetima - necemo nasjedati na mafijaska podmetanje i ucjene i prebijanja muslimana.

Mihs - veze s glavom nemas! Ni ti ni FriSandzak. Potpuno ste gluhi za drugu stranu price. Sve ste izokrenuli i nema veze to sto pisete. Niste culi reisa Adema sta kaze o uredjenju IZ i vezom sa BOSNOM. Sta vi mislite? Da zeli neko ovdje da kida veze sa Sarajevom i reisom Bosanskim? Jok vala. A sto se tice podrske uskoro dolazi izaslanik iz TURSKE koji ce dati podrsku ADEMU ef. ZILKICU!

A ti RIKI, sram te bilo kao i sve SDPovce - nemoj mi ti pricat o UDBI i o tome sta i kako treba u dzamiji.

To je bio snimak a nije bio uzivo prenos.Znam da imate obraza da kazete da je to Suljo uradio.
A ti ENSARIJA elementarne stvari ne znas..nemam vremena da ti pisem...uzaludno...

Vidim niko ne pomenu upad sinosnji i prebijanje muslimana. Zao mi je ali odlete vam muftija sve su dzamije u Sjenici u sluzbi PRAVE IZ!

P.S. MIHS obrati paznju - nije glavni imam sjenicke dzamije za tebe Daca nego Hazir ef. Dacic. Obrati paznju.

Izmjenio FATIHOVA_SABLJA : 09-10-2007 00:31.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-10-2007 16:48 #19 
Korisnički Avatar
Član

Ja imam samo jedno pitanje za tebe, gadje ti je rejs? Gdje ti je sjedište rijaseta? Može biti samo jedan odgovor, ne i u Beogradu i u Sarajevu, samo jedno mjesto, smiješ li odgovorit, GDJE!?!?
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-10-2007 16:53 #20 
Član

Komentari: 42
RE: ..
Quote:
mihs kaze:

"Ne delimo muslimane Srbije na nacije, jer muslimani su braća. Prepreke su brojne, ali nećemo Islamsku zajednicu Srbije podeljenu na sfere uticaja bošnjačke i albanske politike“, poručio je Jusufspahić u intervjuu današnjoj "Politici".

Upravo tako,radi se o kontroli nad nacijom kroz vjeru,a ne vjerom u vjeru,jer oslobadjanje od uticaja albanske i bosnjacke "politike",implicira automatski posrbljavanje,tj. lagano srbiziranje.Jer,ako vas oslobode uticaja "politike neke nacije",on vas oslobadja te nacije ,tj. bosnjastva..Bilo je to jasno jos prije par mjeseci kada se sve pocelo zakuhavati u Beogradu,javno..

I tacno je,prodrmani su temelji bosnjastva i jedinstva,samo da nas dragi Allah sacuva..Jednom smo dozivjeli marginaliziranje narodnosti,kada su nas pokusali potpuno utopiti u srbstvo ili hrvatstvo i tada su se sluzili vjerom,pa ako smo to vec dozivjeli,ne smijemo dozvoliti jos jednom jednako..
Namjere su im necastive,jasno je i po vremenu koje su izabrali,dani Mubarek Ramazana,a i po nacinu na koji su izveli..

Putem vjere,kao ljudskih najistancanijih osjecanja manipuliralo se u svim svjetskim previranjima,pa kako u krizarskim ratovima,tako i u I i II svjetskom ratu,putem tih osjecanja i danas se ljudi mobiliziraju sirom svijeta..To koristi siva srpska eminencija protiv Bosnjaka danas..

Srbi su bili odlicno svjesni i krajem XIX stoljeca,tj. pocetkom XX stoljeca (uvodjenjem SPC-a u Bosnu),na koji nacin se kroz vjeru mogu ljudi usmjeravati i kako se s' njima moze manipulirati. Danas koriste Jusufspahica i te njegove pristalice imame,da muslimane,Bosnjake stave ponovo u okrilje srpstva..

Ovo nije puc protiv Zukorlica,jer da je samo on problem bio bi rijesen veoma brzo,ovo nije djelovanje muslimana za interese Islama,ovo je cista necasna,namjestaljka koja postepeno treba Bosnjake osloboditi od Bosnjastva i staviti pod srpstvo.. To je izvor svega,a sve ostalo sto se kao usput spominje kao npr. depolitiziranje vjere (kako da depolitiziramo kada su nas klali i ubijali i opet ce ako im MI pruzimo priliku),Zukorliceva neka Gucci odjela i kojekakve irelevantne stvari iza kojih se krije prava srz,tacnije ostrica ovoga sto se desava.

Amin na dove o jedinstvu muslimana,Bosnjaka i da nas dragi Allah sacuva svakog razdora,pa i one imame koji su izmanipulirani da usmjeri na pravi put..

Zato ,ne dijelimo se,vec se svi crvrsto Allahovog uzeta drzimo..

Mi smo potomci starog,dobrog i plemenitog naroda Bosnjana,sto srcem obgrlise Islam,jer su im srca otvorena za Istinu bila..Allah dz.s nas je stvorio u razlicite narode i plemena,da bi vidio kako se odnosimo jedni prema drugima..Mi,potomci Bosnjana smo dorbi susjedi drugim narodima,oni nama nisu..Mi njima ne zelimo zlo,oni nama ne samo da zeljese zlo,vec cinjase kad god su imali priliku..

Bosnjanka
Citiraj Brzi odgovor
Odgovori
Stranica 1 od 8 1 2 3 4 > Zadnja »
Slične Teme
 Tema Forum Zadnji Post
U Sjenici otvorena vakufska kuhinja Sjenica 18-08-2010 15:05
GOVOR MUFTIJE EF.ZUKORLICA U SJENICI 18.05.2009 Islam 19-04-2010 03:36
LICNOST GODINE U SJENICI !!! Lijepi naš Sandžak 18-04-2010 23:57
Zadnje Teme u Sjenica forumu
 Tema Autor Teme Zadnji Post
NIJE PETICIJA NEGO... Adnan 31-08-2010 19:53
FOTO Sjenica-info Adnan 27-08-2010 22:27
U Sjenici otvorena vakufska kuhinja istina 18-08-2010 15:05
Rejting Teme: Totalno Glasova: Nema Glasova Budi prvi koji će ocjeniti ovu Temu.
Idi na:
Prati Temu Prati Temu | Prikazi Print Verziju Prikazi Print Verziju
Trenutno Aktivni Korisnici Na Temi: 2 (Gosti: 2 i Članovi: 0 )
COPYRIGHT © 2006 SJENICA.
Sva prava zadržava sjenica-info.com. Grafika i slike koje su vlasništvo www.sjenica-info.com
ne mogu biti prikazani na drugim stranicima bez izričitog odobrenja vlasnika www.sjenica-info.com stranice.
Početak    Registracija    FAQ