Registracija    Početak
  Sjenica Forum > Sandžak > Sjenica
Trenutna Tema VIJECE SJENICKIH INTELEKTUALACA
 Korisničko ime Zapamti me
 Lozinka  
Sjenica Kalendar FAQ Pretraga Registracija
  Sjenica Sve informacije vezane za naš grad Sjenicu 
Odgovori
Stranica 1 od 7 1 2 3 4 > Zadnja »
Komentari u Temi: VIJECE SJENICKIH INTELEKTUALACA
 Novi komentari 13-05-2006 21:23 | Pregledi: 25949 | Odgovori: 135 | Rejting Teme: 5 : Odlično #1 
Korisnički Avatar
Član
Korisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki Rang

Registrovan: 12.05.06
Komentari: 123
Upozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja Korisnika
VIJECE SJENICKIH INTELEKTUALACA
Alien je pokrenuo ovu fenomenalnu ideju!

Trebali bi poceti sa predlaganjem imena:

Rasim Muminovic
Enver Muratovic

Izmjenio FreeSanjak : 14-07-2006 19:15.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 15-05-2006 08:31 #2 
Korisnički Avatar
Član

Registrovan: 15.03.06
Godina: 42
Komentari: 179
Upozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja Korisnika
RE: VIJECE SJENICKIH INTELEKTUALACA
Ja mislim da bi se trebaolo izaci sa idejom kako osmisliti i organizovati jednu takvu instituciju. Vec sam jednom predlozio da bi to trebalo bude jedna vrlo jaka i dobro organizovana institucija bez ikakvih politickih predrasuda ( oni koji se zele baviti politikom znaju gde treba ici), dakle institucija koja bi radila za dobrobit Sjenice i svih njenih gradjana i nista vise.Takvim radom bi se privuklo mnogo poznatih imena, mozda i mnogo vise nego sto i sami mozemo zamisliti.Vec je dokazano da se mnogi intelektualci ogradjuju od danasnje politike i zive i rade u miru i bez politickih stresova. Kako i na koji nacin poceti? Volio bih cuti misljnja.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 23-05-2006 18:34 #3 
Član
Korisnicki RangKorisnicki Rang

Registrovan: 03.05.06
Komentari: 18
Aljo, slazem se apsolutno sa tobom i mislim da bi se u organizovanju trebali preduzeti konkretni koraci.

Vijece bi se moglo brzo obogatiti na terenu, jer Sjenica nije nikada oskudevala sa intelektualnim potencijalom. Oni bi mogli biti nosioci ovog pokreta. Put ce zasigurno biti trnovit. Na nasim terenima svaka novina ima podosta poteskoca dok se ne ustali.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 01-11-2006 14:47 #4 
Korisnički Avatar
Član

Registrovan: 23.08.06
Godina: 41
Quote:
tandir kaze:
Ja mislim da bi se trebaolo izaci sa idejom kako osmisliti i organizovati jednu takvu instituciju. Vec sam jednom predlozio da bi to trebalo bude jedna vrlo jaka i dobro organizovana institucija bez ikakvih politickih predrasuda ( oni koji se zele baviti politikom znaju gde treba ici), dakle institucija koja bi radila za dobrobit Sjenice i svih njenih gradjana i nista vise.Takvim radom bi se privuklo mnogo poznatih imena, mozda i mnogo vise nego sto i sami mozemo zamisliti.Vec je dokazano da se mnogi intelektualci ogradjuju od danasnje politike i zive i rade u miru i bez politickih stresova. Kako i na koji nacin poceti? Volio bih cuti misljnja.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 01-11-2006 14:54 #5 
Korisnički Avatar
Član

Registrovan: 23.08.06
Godina: 41
Aljo,dobro je pitanje kako,odgovor je lako, snaga jednog naroda je u omladini,skolovanom kadru na tom pravcu treba i mi da radimo.Moj predlog da ko koliko moze da izdvoji kao clanarinu ili slicno za skolovanju najboljih ucenika sistem stipendija svi smo vecinom studirali znamo sta znaci i koliko bi okrenulo omladinu a i roditelje u tom pravcu.
Ovakvih primera imamo dosta kod Hrvata u Nemackoj.
Vrijeme je da se i mi malo organizujemo.

Selam svima
Haris
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 01-11-2006 16:12 #6 
Korisnički Avatar
Član

Registrovan: 09.03.06
Godina: 37
Komentari: 157
Postoje dva velika problema koji uticu negativno na zivot nasih ljudi u Sjenici.
Prvi je teska ekonomska situacija a drugi je nedovoljno razvijena svijest gradjana(prije svega politicka)
Mislim da na prvu tesko mozemo bitnije da uticemo(mislim na nas korisnike ovog sajta) s'obzirom da su potrebna ogromna finansijska sredstva.
Sto se tice ovog drugog problema mislim da mozemo i da teba nesto da se uradimo. STA?
Vijece Sjenickih Intelektualaca(VSI)-slazem se ali kako na koji nacin sa kakvim planom i programom sa kojim ciljem i sa kojim parama?
Ja sam skoro u jednom od komentara sa ovog sajta uputio jedan KRIK koji je ostao bez EHA. Radi se naime o ideji pokretanja jednog opozicionog LISTA ciji bi zadatak bio rad na stvaranju zdravog JAVNOG MNJENJA i kritickog stava prema svima koji bi predstavljali vlast a sve u cilju razvoja politicke i svake druge svijesti kod nasih gradjana.
To je dug i zahtjevan projekat ali mislim da nemamo drugog izbora.
Pa neka mu pokretacka i intelektualna snaga budu svi oni koji ce ciniti VSI a na svima nama ostalima da pruzimo finansijsku pomoc jednoj takvoj instituciji. POZIVAM ZAINTERESOVANE DA SE JAVE(ne radi polemike vec radi konkretnih dogovora) I DA OTVORIMO JEDAN ZIRO RACUN.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 01-11-2006 23:21 #7 
Korisnički Avatar
Administrator
Korisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki Rang

Registrovan: 24.02.06
Komentari: 664
Selam,
Vijece Sjenickih Intelektualaca ??? Sam naziv treba promijeniti jer su u ovom nazivu prozvani samo intelektualci koji su u Sjenici vecinom vec vrbovani od strane vodecih politickih stranaka. Da li u ovom nazivu mogu sebe pronaci radnici,nezaposleni i ljudi bez fakulteta?

Po meni je bolje dati neki naziv lakse prihvatljiv za sve kao npr.
Nezavisno Vijece Gradjana Sjenice ili tako nesto.

Bilo kako bilo ja sam za da se uradi nesto konkretno i pruzit cu i moralnu i novcanu podrsku ovom projektu to je ujedno i moja duznost. Ali da krenemo sa necim konkretnim i sa akcijom.
MI TREBA DA BUDEMO TRN U OKU I DESNA RUKA SVAKOJ VLASTI U SJENICI
Nadam se da ste me razumjeli.

Izmjenio zlatko : 02-11-2006 07:40.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 02-11-2006 14:01 #8 
Korisnički Avatar
Član

Jutros sam na poslu dobio poruku od jednog posjetioca ovog foruma a poruka je bila neka kineska poslovica koja glasi"BOLJE CUTI AKO TI RIJECI NISU BOLJE OD TISINE"malo me je iznenadio jer sam skontao sta zeli da mi sa tim kaze pa sam mu odgovorio da"Postoje dvije vrste ljudi.Prva vrsta je POKORNI TIP a to su oni koji sve podnose i koji se nikad ne bune,takav tip ljudi preovladava nasuprot njemu postoji TIP OTPORA A TO SU LJUDI KOJI NE ZRTVUJU ISTINU VLADAJUCIM STANDARDIMA.Necu mu pominjat ime jer dosta je sto ce se sam prepoznati.
BRiR

KUL EUZU BI RABBIL-FELEK... VE MIN SERRI HASIDIN IZA HASED

Izmjenio elvir72 : 02-11-2006 15:23.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 02-11-2006 14:16 #9 
Korisnički Avatar
Administrator

Komentari: 726
AIM: fff  ICQ: 497494721  MSN: gderf  YAHOO: yahoousername
Quote:
elvir72 kaze:
Jutros sam na poslu dobio poruku od jednog posjetioca ovog foruma a poruka je bila neka kineska poslovica koja glasi"BOLJE CUTI AKO TI RIJECI NISU BOLJE OD TISINE"malo me je iznenadio jer sam skontao sta zeli da mi sa tim kaze pa sam mu odgovorio da"Postoje dvije vrste ljudi.Prva vrsta je POKORNI TIP i a to su oni koji sve podnose i koji se nikad ne bune,takav tip ljudi preovladava nasuprot njemu postoji TIP OTPORA A TO SU LJUDI KOJI NE ZRTVUJU ISTINU VLADAJUCIM STANDARDIMA.Necu mu pominjat ime jer dosta je sto ce se sam prepoznati.
BRiR

KUL EUZU BI RABBIL-FELEK... VE MIN SERRI HASIDIN IZA HASED
Posjetioca ili clana?
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 02-11-2006 14:26 #10 
Korisnički Avatar
Član

Nije uopste vazno ko je Anderson-e ( poruku sam nasao na mobilnom)
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 02-11-2006 14:53 #11 
Korisnički Avatar
Član

Ja cu se zadovoljiti da budem jedna sitna karika i finansijska pomoc(uz skladu sa mojim licnim i porodicnim obavezama)
Javite se ljudi pa da se dogovorimo konkretno o nekim stvarima.
Vecina nas nazalost nema ni finansijskih ni intelektualnih mogucnosti da bi mogao samostalno da djeluje zato je neophodno da se udruzimo.
Stvorimo za pocetak jedan INICIJATIVNI ODBOR(najbolje bi bilo da se negde vidimo) ULOZIMO NEKA POCETNA SREDSTVA I KRENIMO U OSTVARIVANJE OVOG PROJEKTA(mislim na Vijece Sjenickih Int..)
Ne zaboravimo MURATA BALTICA, ja u njemu vidim ogroman potencijal za ovu "nasu stvar"
SELAM

Izmjenio elvir72 : 03-11-2006 15:48.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 02-11-2006 15:23 #12 
Korisnički Avatar
Administrator

Komentari: 664
Izet Eminovic prof dr-uza oblast biologija a jos uza DNK-a ili DNA-a analize. Nastanjen u Tuzli.

Dr. Sefko Spahovic Sarajevo doktor specijalista na ranom otkrivanju raka dojke kod zena.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 02-11-2006 15:34 #13 
Korisnički Avatar
Član

FIKO ZEKOVIC
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 02-11-2006 21:20 #14 
Korisnički Avatar
Član
Korisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki Rang

Registrovan: 13.03.06
Komentari: 81
Selam alejkum,
Hvala ti "FreeSanjak" sto si podsjetio na ovu temu, koju sam predlozio jos prije nekoliko mjeseci a jedino "tandir" dao odgovor.
Iskreno da kazem ja sam se od toga plaho ohladio jer sam imao jako velike planove i ambicije ali kad sam vidio koliko je narod u Sjenici (a tada i na nasem forumu) nezainteresovan i hladan, sav sam se razocarao. Razgovarao sam sa nekolicinom Sjenicana kojima je ideja bila pomalo i smijesna. Halalite sto zvucim pesimistican ali nazalost stanje nas Bosnjaka u Sandzaku je zaista zalosno. U svakom slucaju bicu tu ako se projekat pocne razvijati ali sumnjam da cu imati onoliku dozu optimizma za uspjeh koju sam imao prije nekoliko mjeseci.
Ako nekoga zanima ondasnji prijednlog i detalji moze pogledati na temi "Kultura u Sjenici".
(...i originalan naziv je bio KLUB Sjenickih Intelektualaca iliti KSI mada i VIJECE zvuci zanimljivo ali me nesto podsjeca na Ugljanina a to mi zaista smeta:) )
Selam
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 03-11-2006 14:50 #15 
Korisnički Avatar
Član

Nemoj da gubis nadu i da se zalostis Alien.
Cesto sam pratio pojedine teme na Forumu i mogu da ti kazem da nam ne fali ideja i projekata. To sto se do sad nisam ukljucivao u raznorazne price i diskusije je zato sto nisam zeleo da preuzimam odgovornost za bilo sta. Donosenje novog Ustava u Srbiji i izdajnicki stav nasih politicara me je naveo da promijenim moje stavove i da se aktivnije ukljucim u neke projekte. Istina je da je nas narod neosjetljiv na LJUBAV nas "sa strane" ali ne treba mu zamjerit jer gotovo sve sto se do sad uradilo bilo je u ime tog istog naroda ali za licni intereres pojedinaca. Tesko je zadobiti povjerenje naroda koji u Politickim Partijama vidi domace izdajnike a u nekakvim nevladinim organizacijama strane placenike (ovo sam vec negdje napis'o)
Kakav ce polozaj u takvoj sredini imati VSI(ili KSI) zavisi prevashodno od nasih NIJETA i ulozenih(intelektualnih i materijalnih) sredstava. Intelektualnih- koja ce raditi na planiranju i rukovodjenju i materijalnih koji ce stvoriti jednu finansijsku platformu za taj projekat.
Zato je neophodno da okupimo sto veci broj "revoltiranih" da se sto prije negdje sastanemo i da otpôcnemo sa ostvarivanjem Finansijske podloge(svako prema mogucnostima)
Ja nikada nisam gubio optimizam cak i kada sam bio sam.
BOG VOLI STRPLJIVE
S E L A M

Izmjenio elvir72 : 03-11-2006 16:08.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 03-11-2006 15:46 #16 
Korisnički Avatar
Član

Opet ja.
Evo Alien upravo sam procitao tvoj prvobitni prijedlog u vezi Kluba Sjenickih Int.. koji sam nasao u temi Kultura u Sjenici. Sta je bilo od onog silnog planiranja i prvobitnog entuzijazma. Poceo je "tandir" ti si nesto predlozio i posle se preslo na neke druge teme i projekte. Nadam se da cemo ovaj put "stvar" da isteramo na cistinu pa sa tim u vezi molim zainteresovane da ne skrecu sa teme
Selam
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 03-11-2006 21:54 #17 
Korisnički Avatar
Član
Korisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki Rang

Registrovan: 13.03.06
Komentari: 81
Selam alejkum,
Elko abi, entuzijazam obicno nestane kada uslijedi razocarenje.
Eh sad, daleko od toga da sam ja potpuno izgubio nadu, samo hocu da ti kazem da, poslije cetiri mjeseca provedenih u Sjenici, stvari se gledaju iz malo drugacijeg ugla. Kad insan ima nesto da kaze, za sta zna da vrijedi a na kraju to ispadne jedna obicna floskula, ne rezultuje bas lijepim osjecajem.
No dobro, da se vratimo, pomisao da se formira ovaj KSI nije taze. Vec dugo vremena nas nekoliko u Ankari planiramo tako nesto. Toliko je bilo razradjeno da je i mjesto okupljanja u SJ bilo nadjeno. Posto nam je tada pokusaj propao, tako nesto su pametni ljudi formirali ovdje u Ankari. Licno nisam ucestvovao u planiranju i zao mi je zbog toga, ali kad god imam vremena svratim u knjizaru, na cijem se spratu okuplja grupa intelektualaca, koja voli Bosnu i Sandzak i rado slusam njihove price i raspravke.
Sada mi je drago da nas, slobodno mogu reci "PRAVIH SJENICANA" zainteresovanih za ovako nesto ima vise, pa hajde bujrum da budemo pragmaticniji i da nesto stvarno napravimo.
Halalite ja oduzih ali samo jos jedna jako bitna stavka.
Dakle, ne bi smjele da te neke formalne deredze budu prepreka ljudima da ucestvuju u ovome. Mislim nemoze me niko ubijedit da covjek koji nije zavrsio fakultet, nemoze biti intelektualac...mislim molim vas...
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 04-11-2006 15:28 #18 
Korisnički Avatar
Član

Nema nam druge Alene vec da nesto pokusamo ali ovaj put budimo zaista pragmaticniji i konkretniji.
U Sandzaku je situacija ocajna i na tu temu mozemo do sutra da pricamo.Meni se ova ideja o stvaranju nekog avangardnog udruzenja Sjenicaka izuzetno svidela,ja sam je doduse pokasno video na forumu ali sam odmah reagovao s'obzirom da je u velikoj meri sadrzavala neke ideje i zelje nas u Francuskoj. Nas je stav da u tom moru politickih partija raznoraznih humanitarnih i nevladinih organizacija nedostaje jedan realan i nezavistan LIST RADIO ILI TV drugim rijecima Medij koji bi djelovao opoziciono svakoj eventualnoj Poziciji koja bi se dograbila vlasti u nasoj opstini a ujedno bi(za sve nas koji smo VANI) predstavljao nas glas i jasan odgovor onima koji bi nas pitali jesamoli za Sulja ili Rasima jesmoli za ili protiv vehabija... jednom rijecju mi ne bismo vise bili "nesvrstani".
I mi smo razmisljali o nekim prostorijama kao i o tome da zaposlimo par nasih sugradjana da ih ekipiramo adekvatnim materijalom(kompjuteri,kancelarijski namestaj...) i da budemo stalno u kontaktu sa njima pomazuci im clancima komentarima reportazama...na taj bi nacin dakle mogli da imamo malo vise uticaja na javni zivot u Sjenici.
Jucer sam citajuci onu temu o Kultura u Sjenici uvideo da nas ima dosta koji mislimo na nasu Sjenicu i da su nam ideje gotovo identicne sto me ohrabruje. Interesantno je da smo dosli do slicnih zakljucaka i ponudili slicna resenja.
Sve u svemu vrijedi pokusati ali prije svega treba da se okupi sto vise zainteresovanih da se negdje sastanemo i da ulozimo neka pocetna sredstva a posle cemo(tako organizovani) zakucati na vrata nasih INTELEKTUALACA.
Sto se tice one tvoje poslednje STAVKE zamolio bih te da pogledas potpisnike one protiv-ustavne deklaracije(imas je negde na sajtu) i sve ce ti bit jasno
Sve doktor do doktora te inzinjeri pa profesori.. dakle sve sami DIPLOMCI a Sandjak podijeljen narod zavadjen a o ekonomskoj situaciji da ne pricamo. Saljem Vam tople Selame iz Francuske
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 04-11-2006 18:41 #19 
Korisnički Avatar
Član

Harise ti pominja neke clanarine i stipendije pa me interesuje kako ti to konkretno vidis?
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 05-11-2006 12:30 #20 
Korisnički Avatar
Član

Jutros sam razgovarao sa Zlatkom i veli mi covek da vise ne pominjem pare jer veli opala mu je posjecenost na sajtu hehehee
Sta bi sa inicijatorima ove teme(freesandjak-nihad-tandir-haris...) vi progovoriste po koju i... E nemoze to tako Sjenicaci moji.
Kad i gdje cemo da se vidimo i da preduzmemo daljnje korake.
Alene,ne obecavam ti da cemo uspeti ali cemo se barem rijesit sumnji ko je a ko nije za ovaj tvoj prijedlog. Sto se mene tice(i Zlatka) mi smo i dalje u igri.
Citiraj Brzi odgovor
Odgovori
Stranica 1 od 7 1 2 3 4 > Zadnja »
Slične Teme
Zadnje Teme u Sjenica forumu
 Tema Autor Teme Zadnji Post
NIJE PETICIJA NEGO... Adnan 31-08-2010 19:53
FOTO Sjenica-info Adnan 27-08-2010 22:27
U Sjenici otvorena vakufska kuhinja istina 18-08-2010 15:05
Rejting Teme: Prosječna Ocjena: 5 : Odlično, Totalno Glasova: 3 Prosječna Ocjena: 5 : Odlično, Totalno Glasova: 3
Idi na:
Prati Temu Prati Temu | Prikazi Print Verziju Prikazi Print Verziju
Trenutno Aktivni Korisnici Na Temi: 1 (Gosti: 1 i Članovi: 0 )
COPYRIGHT © 2006 SJENICA.
Sva prava zadržava sjenica-info.com. Grafika i slike koje su vlasništvo www.sjenica-info.com
ne mogu biti prikazani na drugim stranicima bez izričitog odobrenja vlasnika www.sjenica-info.com stranice.
Početak    Registracija    FAQ