Registracija    Početak
  Sjenica Forum > Sandžak > Razne Diskusije
Trenutna Tema Muftija Sandzacki Muamer ef. Zukorlic, jedini pravedni lider Bosnjaka u Sandzaku!!!
 Korisničko ime Zapamti me
 Lozinka  
Sjenica Kalendar FAQ Pretraga Registracija
  Razne Diskusije Razne diskusije u vezi Sjenice i Sandžaka ... 
Odgovori
Stranica 1 od 28 1 2 3 4 > Zadnja »
Komentari u Temi: Muftija Sandzacki Muamer ef. Zukorlic, jedini pravedni lider Bosnjaka u Sandzaku!!!
 Novi komentari 07-05-2007 20:44 | Pregledi: 44424 | Odgovori: 555 | Rejting Teme: 5 : Odlično | Korisnika Prati Temu: 1 #1 
Korisnički Avatar
Član
Korisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki Rang

Registrovan: 13.03.06
Komentari: 81
Upozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja Korisnika
Muftija Sandzacki Muamer ef. Zukorlic, jedini pravedni lider Bosnjaka u Sandzaku!!!
Iako duhovni, jedini je pravedni lider kakvog Sandzak od davnina nije imao.
Zar ne?
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 07-05-2007 21:52 #2 
Korisnički Avatar
Član
Korisnicki RangKorisnicki Rang

Registrovan: 03.07.06
Komentari: 44
Upozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja Korisnika
RE: Muftija Sandzacki Muamer ef. Zukorlic, jedini pravedni lider Bosnjaka u Sandzaku!!!
Alejkumu selam

Alene selam tebi i bratu .Nemogu da te procitam jeli o neka sifra
:)

Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-05-2007 08:27 #3 
Korisnički Avatar
AMG AMG je odsutan
Član
Korisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki Rang

Registrovan: 27.02.06
Komentari: 133
RE: Muftija Sandzacki Muamer ef. Zukorlic, jedini pravedni lider Bosnjaka u Sandzaku!!!
RADI STA HODZA KAZE... A NE RADI STA HODZA RADI

ja mislim i predpostavljam da je zukorliceva plata od 500 do 1000 eura kad vidimo da mora da hrani dvije zene i neznam kolio djece onda mu je zarada tolika da lako moze da se vozi u dzipa od 100.000 eura i da ima cijelu gardu i talandzu oko sebe a ja u inostranstvo pa ne mogu

eeee kolko nam je pravedan vidi se... pravo bi ga ja u zatvor sa ostalim mafijasima suljom i rasimom

Evo caru carevo
evo Bogu bozije
evo srcu njegovo
nikome ja ne dugujem music_whistling
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-05-2007 13:52 #4 
Korisnički Avatar
Član

Selam,
Po serijatskom pravu ima pravo jos na dvije zene. Djece kolko god da ima, trebalo bi jos vise a to sto smo ti i ja u inostranstvu i nevozimo dzipove, je nasa nesposobnost. Sto se tice vjerskih podjela u Sandzaku apsolutno je u pravu do posljednje rijeci.
Ne vidim gdje je u ovome svemu navedenom igdje pogrijesio.
Selam
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 09-05-2007 10:34 #5 
Član

Registrovan: 13.08.06
Komentari: 23
Moramo sebe da zapitamo dali smo mi debili pa nam treba vodza,ili mozemo sami da razmisljamo svojom glavom.
Sto se tice Zukorlica,takvi kao on ne zasluzuju da budu (Vodze)jer on nema moralnih kvaliteta da bi to bijo.
Covjek je dvolican i ima dvostruki moral,to jest:jedno govori drugo radi!
Prvo kao vjerski sluzbjenik on treba da se bavi isljucivo duhovnim pitanjima (vjernika)a ne politickim pitanjima Bosnjaka.Jer Bosnjaci u principu i nisu svi vjernici!
Trebao b malo vise da se solidarise sa siromastvom svoga dzemata,a ne da se luksuzira,on vrlo dobro zna da ako se na ovome svijetu napatimo da ce nam bolje biti kada preselimo na bolji svijet.Medzutim on je to uzeo obrnuto.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 09-05-2007 11:02 #6 
Korisnički Avatar
AMG AMG je odsutan
Član

Quote:
Alien kaze:
Selam,
Po serijatskom pravu ima pravo jos na dvije zene. Djece kolko god da ima, trebalo bi jos vise a to sto smo ti i ja u inostranstvu i nevozimo dzipove, je nasa nesposobnost. Sto se tice vjerskih podjela u Sandzaku apsolutno je u pravu do posljednje rijeci.
Ne vidim gdje je u ovome svemu navedenom igdje pogrijesio.
Selam

sta se odmah fatate serijatskog prava vi svi dobro znate u kojoj drzavi zivite i kakva prava imate
ko hoce po serijatu neka lijepo ode u iran ili sta ti ja znam pa tamo nek sprovodi serijat zajedno sa zukorlicem

a kad smo vec kod serijata alijen dobro znas da ljudi na funkcijama kao sto je zukorlic suljo i ljajic brzo se obogate na recimo neznam ali svima nama poznat nacim pa bujrum primijeni serijat

ozenio se po serijatu ali ako se ikada dokaze na ovom svijetu da je nesto ukrao biste li mu sudili po serijatu ili mozda za bracnu prevaru cemu je on vrlo blizu

obijasni mi kako li je upoznao tu drugu zenu preko drugova nije je ni znao no mu je babo doveo eeeee nije nego je se sigurno udvarao ko golub pazarski sto je i zabranjeno jer je bio vec u braku
primjenite serijat ali ne samo za pozitivne stvari

ON SE USTVARI NIJE VENCAO PO DRUGI PUT VEC JE SAMO REGISTROVAO LJUBAVNICU NARAVNO PO SERIJATU A NEKA REGISTRUJE I JOS DVIJE DA ISPUNI TO PRAVO
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 09-05-2007 14:55 #7 
Korisnički Avatar
Član

Selam,
Kao prvo ne odobravam i ostro osudjujem svaku uvrjedu na duhovnog lidera Sadzaka.
Kao drugo, zbog razmsiljanja da smo svi najpametniji i da nam ne treba vodja iliti lider nam (Bosnjacima) se desava ovo sto se desava a Allahova je mudrost u tome sto vodja odnosno emir mora postojati(u jednom hadisu se kaze cak i ako vas je dvojica odredite emira).
Jos jedna vrlo bitna stvar, kod nas vlada misljenje da je Islam vjera siromasnih, ako si vjernik onda bi trebao biti siromasan, velika zabluda.
AMG grijesis u poimanju islama i serijata. Ako recimo zivis u Francuskoj zasto postis ramazan, ides u dzamiju, pokrivas zenu itd itd, sto sve to kad u Francuskoj nema serijata a te propise uredjuje bas on. Trebamo li postati katolici ili ortodoksi ako zelimo ziviti Islam ili pokupiti prnje pa za Iran???
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 09-05-2007 20:33 #8 
Član

Registrovan: 01.11.06
Komentari: 75
Pazljivo pratim komentare i mogu samo reci : Bravo Alien svaka cast , tako je !
Sta bi trebalo da nasi Lideri hodaju u dronjcima ili kao nekada za doba Udbe Haso rahmetlji Hodza prodavo je nanule od kuce do kuce da bi se prehranio a bio je simbol Postenja Vernika Cistoce Pedantnosti , tadasnji nas narod ga je dobrim dijelom ismijavao . Stariji to dobro znaju za Muezina Hasa ! Nek je kakav je ali nas je i treba da vozi ne od 100 000e nego od miliona neka dusmani vlasi pocrkaju .
Daj Boze da se vide u buducnosti i jos pametniji i jos ljepsi i sa vise zena a da lete sa svoim Jetom ili Heliokopterem a ne sa dzipom po losim putevima !
KAKAV VODJA TAKAV NAROD ; KAKAV NAROD TAKAV VODJA !

MI ZASLUZUJEMO BOLJE CITAJUCI ALIENA

kucevic
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 09-05-2007 21:15 #9 
Korisnički Avatar
AMG AMG je odsutan
Član

AMIN
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 10-05-2007 22:26 #10 
Korisnički Avatar
Član

Registrovan: 03.07.06
Komentari: 44
Selam alejkum

Jeste to procitali iz nekih turskuh ilmihala?

Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 10-05-2007 23:59 #11 
Korisnički Avatar
Član

Selam alejkum,
Nismo, nazalost, jer Turska ima toliko svojih problema da nemoze obracati puno paznje na nas. No, to je dosta slozenije i teze stivo,da ne duljim. "kucevic" u pravu si jer Allah nece izmjeniti sudbinu jednog naroda dok se taj narod u dusi ne promijeni.
Edi vidjeces i ti uskoro insallah, da je ideologija za koju ti tipujes sada nepogodna i neprirodna za Bosnjake i Islam u Sandzaku i Bosni. Ja sam to "preziveo" prije tacno 10 godina.
Selam alejkum
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 11-05-2007 00:52 #12 
Korisnički Avatar
Član
Korisnicki Rang

Registrovan: 14.04.07
Komentari: 7
Selam alejkum

Jeste to procitali iz nekih turskuh ilmihala?

Izmjenio Abdulkerim_Tahirovic : 11-05-2007 01:17.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 11-05-2007 01:12 #13 
Korisnički Avatar
Član

Registrovan: 13.04.07
Komentari: 12
... Smatram da je poligamija, protivzakonisost, nemoral, odvratnost, prevara i kako god jos hocete. i kakav je to zakon koji to podrzava!

Sto su se nekada muskarci zenili sa vise zena imalo je sasvim drugaciju potrebu i svrhu. Svi znamo kakvu, nije potrebno je pisati o ovome.

Gledam prije neki dan vehabiju jede grah sa prstima. Hvata onaj grah prstima, a onaj ostatak onako nadize onu zdjelu i jednostavno popi. To je gadno zamisliti, a kamoli za vidjeti. Tu se nisam mogla kontrolisati, morala sam da povracam. Ne, rado pred njegovim ocima ali nisam se mogla zaustaviti. Pitam ga, zasto to cini a on mi odgovori; "Pa i A.S. Muhammed je jeo rukama.

Odmah nakon toga okrecem telefon i nazovem Dr. Z. I. covjeka koji je cijeli zivot posvetio Islamu i svim drugim Svjetskim Religijama.
Rekao mi je ovako,
Da je vrijeme A.S. Muhammeda bilo drugacije i da su uslovi zivota tako zahtjevali, a da nam je dragi Allah dao sredstva i orudja da ih koristimo i da uzivamo u tim olaksicama.
Samim tim i kasiku, i da je besmisleno jesti rukama,

Mislim da ovo ima povezanosti sa zenama. Nekada su muskarci zenili vise zena da bi zbrinuli, najprije prehranili i ponudili krov nad glavom. Danas je to ne potrebno ciniti.

Ako nema razloga za potrebu, zasto je onda nametati u cilju zadovoljavanja samo jedne strane. ... Po meni ovo prestaje biti potreba i pocinje biti zloupotreba.

Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 11-05-2007 01:30 #14 
Korisnički Avatar
Član

Registrovan: 11.05.07
Komentari: 114
Selam,
Muftija je nazalost sve samo ne muftija. Kakav je to duhovni vodja koji ovako huska Bosnjake protiv Bosnjaka? Ako zelimo da se ugledamo na nekog, onda ugledajmo se na one koje su preselili jer je za njih sigurno da nece pravit` fitnu. To nas islam uci. Alija Izetbegovic i njegova zaostavstina je nesto sto treba da njegujemo i na sta treba da se uvijek vracamo.
Protiv muftije imam i to sto je stao uz SDP - najvece zlo koje su Bosnjaci vidjeli od komunizma. Ako trebamo birat` izmedju bilo cega trebamo birat` ono sto je blize za dlaku islamu...
Kad god podjemo da kritikujemo SDA treba da pazimo da time ne damo prednost onima koji bi islam ogranicili na mevlude...oni koji huskaju i koji nikad nista za Bosnjake nisu uradili (SDP).
Ne postoje uvijek jasne stvari, i uvijek prevagne jedna ili druga stvar koja ce uticati na oblikovanje naseg misljenja ali fundamentalna je stvar to da je SDP zlo sta god rekao, sta god napisao ovde neko na forumu i svako ko ima iole ljubavi prema toj stranci, a klanja ili voli islam neka se preispita.

toliko od mene...

DANAS JE 11. MAJ DAN SANDZACKE ZASTAVE!

p.s. SDP ne postuje nasu sandzacku zastavu niti bilo kakve bosnjacke simbole...Rasim Ljajic kaze da mu ta zastava izgleda kao da je neko ustao kasno u noc i onako sanjiv je nacrt`o...koji idiot...jedan deo simbolizuje dinastiju Kotromanica - nase pretke, a taj drugi je od Fatiha, osvajaca, covjeka koji je osnovao Sandzak..zasto bi to ikom smetalo? a oni imaju neku juzno-africku zastavu(zelena,plava,zuta) za nekim debelim ljiljanom koji lici na breskvu...valjda bi trebali da se ugledamo na njih...
SDP pred izbore prave letke i majice u zelenoj boji pokusavajuci tako da se prikazu kao MUSLIMANI...pateticno.

Izmjenio FATIHOVA_SABLJA : 22-05-2007 02:10.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 11-05-2007 01:31 #15 
Korisnički Avatar
Član

Nemojte se sad raspravljat sa ovim BORICHI tipom... covjeka treba poslat u mejtef kod efendije Ramiza na prvi stepen vjerske pouke...a da, vala bih voljeo bit i neki vehabija nego najveci malogradjanski gastarbajterski olos...fuj

Izmjenio FATIHOVA_SABLJA : 11-05-2007 01:38.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 11-05-2007 01:41 #16 
Korisnički Avatar
Član

Quote:
FATIHOVA_SABLJA kaze:
Nemojte se sad raspravljat sa ovim BORICHI tipom... covjeka treba poslat u mejtef kod efendije Ramiza na prvi stepen vjerske pouke...a da, vala bih voljeo bit i neki vehabija nego najveci malogradjanski gastarbajterski olos...fuj

Pa ti slobodno reci da si vehabija, nije to jamda zabranjeno. To je tvoje oprijedeljenje i ja to postivam.

Koliko vidim vehabije imaju malo problema da primjete da borichi je zensko.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 11-05-2007 01:54 #17 
Korisnički Avatar
Član

Prvo - da sam ja vehabija ja bih to rekao javno i ne bih se stidio ni plasio ni tebe niti Srba...Ne brini, da sam taj koji se plasi ili stidi onoga ko sam i sta sam bio bih u SDP-u.
Drugo - ne znam kako bih uopste mogao da vidim da je u pitanju zensko, na slici se ne vidi pol zivotinje... rijec `borici` je mnozina od rijeci `boric` koja je u muskom rodu..

Izmjenio FATIHOVA_SABLJA : 11-05-2007 02:44.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 11-05-2007 01:55 #18 
Korisnički Avatar
Član

Quote:
borichi kaze:
Quote:
FATIHOVA_SABLJA kaze:

Pa ti slobodno reci da si vehabija, nije to jamda zabranjeno. To je tvoje oprijedeljenje i ja to postivam.

Koliko vidim vehabije imaju malo problema da primjete da borichi je zensko.

Prvo - da sam ja vehabija ja bih to rekao javno i ne bih se stidio ni plasio ni tebe niti Srba....Ne brini, da sam taj koji se plasi ili stidi onoga ko sam i sta sam bio bih u SDP-u.
Drugo - ne znam kako bih uopste mogao da vidim da je u pitanju zensko, na slici se ne vidi pol zivotinje ... rijec `borici` je mnozina od rijeci `boric` koja je u muskom rodu..

Izmjenio FATIHOVA_SABLJA : 11-05-2007 02:44.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 11-05-2007 02:23 #19 
Korisnički Avatar
Član

Pa recimo posto ti je adrenalin prokljucao, vjerovatno nisi mogao da primjetis ovu recenicu:

borichi [quote] Tu nisam mogla da se kontrolisem, morala sam da povracam.

A od kada su to Avatari postali sredstva za identifikaciju??? yahoolaugh

Ne osjecam se izazvanom dovoljno da dalje svoja pisanja upucujem tebi koji znaci nisi vehabija, nego izigrava vehabiju.

Ako ces se bolje osjecati mozes odgovoriti na ovaj post, "Neka bude tvoja zadnja", ali ti ja sigurno necu odgovoriti, jer ovo je ispod svakog nivoa.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 11-05-2007 02:40 #20 
Korisnički Avatar
Član

Obicno prestajem da citam kad naidjem na prvu glupost u tekstu...zato i nisam stigao da procitam kad si pisala u zenskom rodu... a sto se tice avatara - ljudi ih obicno koriste da prezentuju nesto iza cega stoje, pa sam pomislio da je i tebi to neka odrednica...

Bolje cu se osecat` samo ako odes u mejtef kod efendije Ramiza
Citiraj Brzi odgovor
Odgovori
Stranica 1 od 28 1 2 3 4 > Zadnja »
Slične Teme
 Tema Forum Zadnji Post
GLAS NARODA: ZILKIC ILI ZUKORLIC? Islam Jučer u 02:13
Muftija Sandzacki Muamer ef. Zukorlic, jedini pravedni lider Bosnjaka u Sandzaku!!! Razne Diskusije Prije 7 dana u 17:52
Muamer Hukić prvak svijeta Sport 23-08-2010 12:58
Zadnje Teme u Razne Diskusije forumu
 Tema Autor Teme Zadnji Post
Muftija Sandzacki Muamer ef. Zukorlic, jedini pravedni lider Bosnjaka u ... sms Prije 7 dana u 17:52
FILDZAN VISKA Jabuka Divljaka 30-08-2010 13:16
Humanitarna akcija za izgradnju dzamije u Trijebinama Amelova 28-08-2010 11:05
Rejting Teme: Prosječna Ocjena: 5 : Odlično, Totalno Glasova: 5 Prosječna Ocjena: 5 : Odlično, Totalno Glasova: 5
Idi na:
Prati Temu Prati Temu | Prikazi Print Verziju Prikazi Print Verziju
Trenutno Aktivni Korisnici Na Temi: 2 (Gosti: 2 i Članovi: 0 )
COPYRIGHT © 2006 SJENICA.
Sva prava zadržava sjenica-info.com. Grafika i slike koje su vlasništvo www.sjenica-info.com
ne mogu biti prikazani na drugim stranicima bez izričitog odobrenja vlasnika www.sjenica-info.com stranice.
Početak    Registracija    FAQ