Registracija    Početak
  Sjenica Forum > Sandžak > Priroda
Trenutna Tema Uvac
 Korisničko ime Zapamti me
 Lozinka  
Sjenica Kalendar FAQ Pretraga Registracija
  Priroda Prirodne ljepote našeg kraja ... 
Odgovori
Stranica 3 od 3 < 1 2 3
Komentari u Temi: Uvac
 Novi komentari 08-12-2009 17:47 #41 
Član
Korisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki RangKorisnicki Rang

Registrovan: 27.06.08
Komentari: 150
Upozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja Korisnika
RE: Uvac
Džigal, svaka čast i hvala za ovako lijepe slike, nigdje na svijetu nema ljepše prirode nego što je Sjenica i okolina.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-12-2009 18:36 #42 
Korisnički Avatar
Urednik

Registrovan: 30.04.07
Godina: 28
Komentari: 990
Upozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja KorisnikaUpozorenja Korisnika
Quote:
Dzigal kaže:
Adnane na ovo pitanje cu da ti odgovorim . Svi mi kad smo u svojoj Kuci avliji livadi pazimo i na jedan mali trun ili kamen gledamo da ga postavimo na svoje mesto ili ako treba da ga uklonimo. A na drugoj stranige cistoca u kuci se prenosi i na okolinu. Sto znaci nasa kuca je bila taj deo Uvca gde smo odrastali . Livade i pasnjaci su nam pored Uvca . A stari nasi su bili pazljivi bas na sve to zato sto su nam uvijek govorili CISTOCA JE POLA ZDRAVLJA a drugi deo trebamo cuvat dase ne razboli. I onda smo to sve prenijeli i na Uvac. Ljeto smo provodili na gornji deo Uvca i pazili dase ne zaprlja.
Jedan veliki selam za svija Dzigal Nermin

Odlican recept.

"Ti se pouzdaj u Živog, koji ne umire." (Al-Furqan, 58)
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-12-2009 20:00 #43 
Član
Korisnicki RangKorisnicki Rang

Registrovan: 18.10.08
Godina: 40
Komentari: 35
Dzigale,znam da je hladno.Zato sam stavio kapu i sal.
Igrajmo se prozivke:Adnane!!
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-12-2009 20:17 #44 
Korisnički Avatar
Urednik

Registrovan: 30.04.07
Godina: 28
Komentari: 990
Ne smijem ja Edibe u Uvac kad je ljeto, a kamoli sad. Nekad sam provodio u vodu pa dva sahata i vise i to na Veliki vir. Tu je najtoplija voda.

Prije tri godine odem na Kotlusu dva sahata prije aksama, u taj vakat je najtoplije za kupanje. Uspio sam da udjem u vodu do koljena i to je bilo sve. Dal je ova topla klima ovdje u Medini ostavila traga, ili godine ucinile svoje ne znam. Ali sam se zabrinuo.... To mi je nekako ostalo kao izazov kad se vratim u Sjenicu da se iskupam na Uvac. Ove godine nisam smio da se nakanim, ali insallah sljedece cu morati, pa kud puklo....

No, zabrinulo me ovo smece. Moarcu mozda da idem gore u Trijebine, dje je cisto.

"Ti se pouzdaj u Živog, koji ne umire." (Al-Furqan, 58)
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-12-2009 20:37 #45 
Član
Korisnicki RangKorisnicki Rang

Registrovan: 18.10.08
Godina: 40
Komentari: 35
Adnane, prosloga ljeta ija sam se kupao na Uvac.Posle toga su me mjesec dana boljela ledja.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-12-2009 21:08 #46 
Korisnički Avatar
Član

Registrovan: 17.01.09
Komentari: 103
Za kupanje u Gornjem delu Uvca treba da prvo dobijete dozvolu.
Malo sale .
Promena klime utice puno na nas pa nam dodze sad voda Uvca hladna. Ali kad malo vremena provedete u nasem kraju to sve dodze na svoje i ja sam se prosle godine kanijo kao i vi al nisam se okupo . Ove godine zelja i snaga nase Pesteri je ucinila svoje. Iz pocetka je voda bila hladna ali posle na mahove sve toplija.Negde sam napiso da nas Uvac je kao majka kad kupa svoje dijete.Provodeci svoje vrijeme na Uvcu i uzivanju u prirodi tesko se rastat od njega.Kao deca smo provodili slobodno vrijeme na Uvcu . Grabovici isto samo sto je tamo bilo drukce. NBekad sam preko Rasidovog brda iso da se kupam u grabovicu . Sad na tom mestu je izgradzena brana.
Evo jos koja slika iz rodnog kraja.
Attached Files 
Vrsta dosijea: .jpg  (Velicina: 14296 bytes)  Samo registrovani i prijavljeni članovi sa 5 ili više postova imaju pristup ovom dijelu Sjenica-Info.com stranice!
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 08-12-2009 21:10 #47 
Korisnički Avatar
Član

Registrovan: 17.01.09
Komentari: 103
Ili ovako nesto.
Attached Files 
Vrsta dosijea: .jpg  (Velicina: 16642 bytes)  Samo registrovani i prijavljeni članovi sa 5 ili više postova imaju pristup ovom dijelu Sjenica-Info.com stranice!
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 09-12-2009 18:01 #48 
Korisnički Avatar
Član
Korisnicki Rang

Registrovan: 04.05.08
Komentari: 606
Dobre ti slike,g.dine Dzigal,a i tema je dobra.Samo jos kad bi imao neko da stane u kraj ovim neodovornim ljudima koji neznaju da cene ono sto imaju.
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 21-06-2010 20:10 #49 
Član
Korisnicki Rang

Registrovan: 21.06.10
Komentari: 7
....
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 21-06-2010 20:10 #50 
Član
Korisnicki Rang

.....
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 21-06-2010 20:10 #51 
Član
Korisnicki Rang

......
Citiraj Brzi odgovor
 Novi komentari 21-06-2010 20:10 #52 
Član
Korisnicki Rang

.....
Citiraj Brzi odgovor
Odgovori
Stranica 3 od 3 < 1 2 3
« Prethodna tema | Sljedeča tema »
Slične Teme
Zadnje Teme u Priroda forumu
 Tema Autor Teme Zadnji Post
Uvac Anderson 21-06-2010 20:10
PRIRODNE NEPOGODE zlatko 08-11-2009 17:23
SVA HUKA NA VUKA A LOVCI JAGNJAD JEDU zlatko 04-03-2009 21:50
Rejting Teme: Totalno Glasova: Nema Glasova Budi prvi koji će ocjeniti ovu Temu.
Idi na:
Prati Temu Prati Temu | Prikazi Print Verziju Prikazi Print Verziju
Trenutno Aktivni Korisnici Na Temi: 3 (Gosti: 3 i Članovi: 0 )
COPYRIGHT © 2006 SJENICA.
Sva prava zadržava sjenica-info.com. Grafika i slike koje su vlasništvo www.sjenica-info.com
ne mogu biti prikazani na drugim stranicima bez izričitog odobrenja vlasnika www.sjenica-info.com stranice.
Početak    Registracija    FAQ